Marko, sada su ušle i da smo pobedili pričali bismo o tebi

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.08.2024.
00:22
Izvor: Sportske.net

Neko ko je bio najosporavaniji u timu zasijao je u poslednja dva meča.

FIBA Basketball
FIBA Basketball

Povezane vesti

"Ja sam se osećao sjajno, jer sam mislio da će lopta ući. Lepo sam šutnuo, to su neki šutevi koje ja volim i na kojima radim stalno, ali to je sport, to je život. Nekad i kad daš sve od sebe i radiš vredno, dese se promašaji, ali to nas čini jačima. Tih promašaja je bilo u mojoj karijeri, zbog toga sam tu gde jesam i verujem da će me i ovaj težak momenat učiniti boljim. Opet kažem, nadam se da će biti prilike da budemo ponovo u finalu, ja ne bežim od odgovornosti. Da mogu da ponovim, opet bih uzeo taj šut", rekao je Marko Gudurić posle finalne utakmice Svetskog prvenstva u Manili.

Tada je od mnogih Marko Gudurić okarakterisan kao tragičar, ali istina je da nam mnoge okolnosti nisu išle naruku te večeri u Manili, odnosno popodneva koliko je bilo u Srbiji, počevši od povrede Ognjena Dobrića. Marko je neko ko je uvek bio tu da se odazove i isprva bi to trebalo da se poštuje. A, doprinos je nekada bio njegov i naš saveznik, često i nije... A, kada nije, onda se mogu pročitati i čuti svakojake reči što ne prija nekome ko je uvek verni vojnik svoje zemlje.

Pa, slično smo viđali tokom priprema za olimpijski turnir, a onda i tokom njega samog. Od toga da nije kalibar za 12 reprezentativaca, do brojnih drugih pogrda. 

Istina je da nije briljirao. Istina je da ima drugačiju ulogu kod Svetislava Pešića u odnosu na onu koja mu je dodeljena u Fenerbahčeu. Ali istina je i da je u pitanju vrhunski igrač za evropske uslove i potvrdio je to prvobitno protiv Australije kada nas je baš on svojim reakcijama u odbrani i napadu pokrenuo do najvećeg preokreta u istoriji Olimpijskih igara. Ne zaboravimo to. Da, isto tako je bio van nivoa u prvom poluvremenu pomenutog meča, ali iskupio se. 

Najmanju minutažu na turniru imao je upravo protiv Sjedinjenih Američkih Država. Igrao je devet minuta, postigao isto toliko poena pogodivši vrlo važne šuteve. Nije "izdao" kada smo bili u naletu tokom prvog poluvremena uvećavši našu prednost na 25:34 svojom trojkom. Vratio nas je na 15 poena viška u finišu treće deonice sa "3+1", pre toga bio precizan sa linije penala... Bio odličan defanzivno i svojih devet minuta odradio je stoički.

Verovatno je on i najkritikovaniji igrač u ovom timu u poslednjih godinu dana. Zato smo sada ovde. Evo, ušle su i da smo pobedili čitava nacija bi pričala bismo njemu o superlativima. Hajde da to, makar ovde, ostane slučaj. Ušle su, odigrao si fenomenalno protiv "drim tima". Hajde da ipak pričamo o tebi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke