Micić: "Sve ide po planu!" Dobrić: "Ne znamo konačan spisak!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.07.2024.
23:04
Izvor: Sportske.net

Reprezentativci Srbije o utiscima nakon meča.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Reprezentativac Srbije Vasilije Micić istakao je nakon pobede nad Grčkom da je proces priprema za Olimpijske prošao očekivano, te da svi igrači žele da doprinesu uspehu "orlova" u Parizu.

"Da li smo spremni za Olimpijske igre? Nemamo mnogo opcija, to je to. Koliko smo mogli da se spremamo, spremili smo se i to je to. Danas je bila dobra utakmica za većinu nas, do sada je sve prošlo očekivano", rekao je Micić nakon meča, a potom govorio i o protivnicima Srbije - SAD, Portoriku i Južnom Sudanu.

"Svi protivnici su dobri, svako može da ima dobar dan, pogodi puno trojki i iznenadi. Južni Sudan i Portoriko igraju brzu košarku, ali idemo utakmicu po utakmicu", kazao je košarkaš Šarlota.

"Već mesec dana pokušavam da uhvatim ritam, svi smo u različitim periodima završili svoje sezone. Meni je bilo potrebno malo više da se uvedem u ritam. Svi u reprezentaciji moramo da budemo deo tima i da doprinesemo bilo na kakav način. Mi smo talentovani, ne vidim da imamo problem sa napadom, sve je to proces."

Slično razmišlja i njegov reprezentativni kolega Ognjen Dobrić.

"Dobro smo izgledali, radili tačno ono što smo i želeli u napadu i odbrani, što nam je bilo i bitno u poslednjoj utakmici pred Olimpijske igre. Ostalo je još par dana, ekipa je spremna i idemo da pružimo što bolje rezultate", rekao je Dobrić koji je istakao da niko od igrača ne zna konačan spisak selektora Svetislava Pešića.

"Trener je baš o spisku i pričao posle utakmice, ali on se još uvek ne zna. Odlučiće sutra tokom dana, prekosutra putujemo. 

Osećam se dobro na terenu, trener mi veruje, imam samopouzdanja. Mislim da sam samo nastavio tamo gde sam stao u Manili i nadam se da će to biti još bolje, da pomognem timu da dođe do medalje", smatra Ognjen Dobrić.

"Znamo da je Južni Sudan izuzetno kvalitetna ekipa, fizički dominantna. Nismo nikoga potcenili, daleko od toga. Moramo da uđemo fokusirano u te utakmice, Južni Sudan i Portoriko imaju dobre tranzicije, moramo da odgovorimo na to pokazujući naše kvalitete, da bismo pobedili", zaključio je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke