Drama u Šateruu, zlato za Mikeca i Arunovićevu!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 30.07.2024.
10:28
Izvor: Sportske.net

Dramatično u Šateruu.

OKS - Ivica Veselinov
OKS - Ivica Veselinov

Povezane vesti

Kao što već znate, Srbija je osvojila prvu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu. Naravno, to je u streljaštvu, našem najtrofejnijem olimpijskom sportu. 

Nakon jučerašnjeg drugog mesta u kvalifikacijama, naš miks-dubl Zorana Arunović i Damir Mikec se okitio zlatom pošto je bio bolji od Turske rezultatom 16:14!

Posle dva pucanja bilo je 2:2, ali su Turci poveli 6:2 posle četvrtog pucanja nakon čega je usledio tajm-aut za Srbiju. Fantastično je pucao Jusuf Dikec i doneo je prevagu u tom trenutku. 

I posle toga je usledilo najslabije pucanje našeg tima, pa je bilo 8:2 za Tursku koja je hitala ka pobedi. 

Dva naredna pucanja su bila fantastična za Zoranu Arunović, kao i za Damira Mikeca, zbog čega su Turci tražili tajm-aut, u tom trenutku je bilo 8:6. Poveli su reprezentativci Turske sa 10:6, da bi u narednom pucanju Dikec podbacio, a Zorana upucala 10.8 što je praktično savršen hitac, pa je bilo 10:8. I ponovo je sjajna Arunovićeva, pa smo izjednačili na 10:10, da bismo preokrenuli rezultat u potpunosti posle veoma slabog hica Dikeca (7.3). 

Naredne dve serije su reprezentativci Turske bili bolji za po 0.3, pa su vodili 14:12, što znači da su bili nadomak zlata. 

Naše najbolje pucanje je usledilo, Zorana 10.8, Mikec 10.5 i ubedljivo smo dobili seriju, da bi poslednja serija sve odlučila. 

Neverovatna drama u tim trenucima, podrhtala je ruka turskim strelcima. Više živaca su imali naši strelci i osvojili smo zlatnu medalju!

Bronzu je osvojila selekcija Indije.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke