Mikec: "Nema očajavanja, sutra je novi dan"

Autor: Mladen Heleta
nedelja 28.07.2024.
23:30
Izvor: Sportske.net

Okreće se miksu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Posle osvojenog sedmog mesta u pojedinačnom finalu vazdušnim pištoljem, Damir Mikec nije imao mnogo vremena za odmor, jer je već u ranim popodnevnim časovima imao zvanični trening za sutrašnje takmičenje u konkurenciji mešovitih parova.

Osvrćući se na finale, Mikec je istakao da mu je veoma žao što nije nastavio u ritmu iz kvalifikacija u kojima je ubedljivo osvojio prvo mesto.

"Kvalifikacije su bile izvanredne. Ponosan sam kako sam odradio jučerašnji meč", naveo je Mikec.

U Šaterou prvi put na Olimpijskim igrama kvalifikacije i finale nisu održani u istom danu. Moguće je da bi Mikecu bilo lakše da održi visok nivo da je, kao ranije, finalno gađanje bilo održano nekoliko sati posle kvalifikacija.

"Ostaje žal što finale, zbog promene pravila, nije bilo odmah u subotu, posle kvalifikacija. Ipak, nema kukanja, svima je isto. Međutim, na nešto ovako nisam navikao, jer promena je usvojena nedavno", rekao je Mikec.

Samo tri turnira pre Olimpijskih igara su održana po ovom sistemu, a Mikec je dva propustio zbog oporavka od povrede, dok je treći, Svetski kup u Minhenu, bio njegovo prvo takmičenje posle tromesečne pauze.

Mikec se okreće novom izazovu i ističe da je izvukao pouku.

"Nema očajavanja. Sutra je novi dan i kvalifikacije miks parova i Zorana i ja smo iz pojedinačnih takmičenja izvukli pouke", poručio je Mikec.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke