Milica Žabić: "Da je ovaj Silva došao i njega bih prebila!"

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.08.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

Briljirala je.

Povezane vesti

Srpska džudistkinja Milica Žabić bila je fenomenalna tokom današnjih borbi u miks konkurenciji.

Sjajna džudistkinja iz Sremske Mitrovice ostvarila je sve tri pobede za naš tim, ali to nažalost nije bilo dovoljno da se Srbija bori za medalju. Poslednji poraz došao je od Brazila čiji su takmičari i takmičarke bili znatno fizički dominantniji. 

Puna samopouzdanja bila je Milica Žabić koja je savladala olimpijsku šampionku tokom današnjeg dana i prava šteta što se nije domogla medalje barem u pojedinačnoj konkurenciji.

"Da je ovaj Silva došao, mislim da bih i njega prebila.  Tako pucam od snage, biću iskrena. Tako mi je bilo i juče. Isti osećaj, samo sam juče imala neke brzoplete odluke. Danas sam odlučula da mečevi traju duže od dva napada, mislim da je to najbezbolnije i za mene i za njih", rekla je Žabićeva.

Ističemo da je Rafael Silva visok preko dva metra i da ima 160 kilograma.

Milica je svesna da je uradila dobar posao na Olimpijskim igrama.

"Ovo je moj najbolje odrađen turnir u karijeri i htela sam da akcenat bude na OI. Žrtvovali smo Evropsko i Svetsko prvenstvo da bih ovde bila top. Dobila sam gomilu poruka i od ljudi koji prate džudo i onih koji su tek shvatili šta je ovoj sport. Znači podrška, nisam imala to ranije, ali stvarno mnogo znači".

Upitana je i o jučerašnjim meču u pojedinačnoj konkurenciji kada je ostala bez medalje.

"Bila sam brzopleta, htela sam da iznenadim tehnikom i da se vratim na isto, jer sam znala da će da poleti u jednom momentu, ali me preduhitrila. Nisam mogla to da iskontrolišem, bila je razlika u kilaži, ali mi nije to predstavljalo problem. U toj kategoriji sve devojke su krupne, napravila sma grešku u koracima, ali danas me niko ne bi dobio poručila".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke