Munariz "potopio" Srbiju, poraz vaterpolista od Španije

Autor: Aleksandar Golubović
nedelja 25.07.2021.
12:26
Izvor: Sportske.net

Loš početak branioca zlatne medalje.

OKS/Twitter
OKS/Twitter

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u prvom kolu Olimpijskih igara od selekcije Španije 13:12 zahvaljujući golovima sjajnog Alberta Munariza u odlučujućem delu susreta.

Španija je povela praktično već u prvom napadu, ali je ubrzo izjednačio Duško Pjetlović.

Naši rivali su zahvaljujući dobroj igri na poziciji centra brzo vratili vođstvo, međutim posle propuštene prilike da povedu sa 3:1, Stefan Mitrović je izjednačio na 2:2.

Munariz je ponovo pravio probleme našim vaterpolistima pa je vratio vođstvo Španiji od 3:2, ali je Srbija uzvratila preko Save Ranđelovića.

Španci su poveli već na startu druge četvrtine sa 4:3, ali je Srbija preokrenula i sredinom ove deonice stigal do vođstva od 5:4, a strelac je bio debitant na Olimpijskim igrama Đorđe Lazić.

Na ulasku u poslednji minut, Španci su poveli sa 7:6, na sekund pred odlaska na poluvreme stigli su i do dva gola viška, što im je donelo dodatno samopouzdanje pred ostatak meča.

Srbija je nadoknadila dva gola zaostatka zahvaljujući novom golu mladog Lazića.

Španci su ubrzo vratili dva gola zaostatka, ali su "Delfini" prepolovili prednost rivala do kraja četvrtine, a već na početku poslednje stigli do izjednačenja.

Munariz je sa dva gola doneo Španiji vođstvo od 12:10 i pred izabranicima Dejana Savića bio je težak zadatak da to nadokande.

Srbija se preko Jakšića i Filipovića vraćala u meč, a u poslednji minut naš tim je ušao sa zaostatkom od jednog gola.

Priliku da overi pobedu Španije Munariz je propustio na nešto više od pola minuta do kraja, pa je Savić zatražio tajm-aut kako bi pripremio tim za poslednji napad.

U poslednjem napadu, Pralainović je iskomplikovao i Španija je zasluženo pobedila.

Srbija je i dalje sa velikim šansama da se domogne naredne runde, a naredni protivnik biće selekcija Kazahstana, a meč je na programu u utorak.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke