Nadal kritikovao Đokovića, Novak bi morao da se zamisli

Autor: Milovan Longinov
nedelja 01.08.2021.
21:35
Izvor: Sportske.net

Rafi se nije dopalo Đokovićevo ponašanje.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Nekontrolisani izlivi emocija često su obuzimali Novaka Đokovića prve nedelje na Olimpijskim igrama, a to nije prošlo ispod radara ni Rafaelu Nadalu, kojem se nije svidela kakva se slika šalje u svet na ovaj način.

Đoković je ove nedelje umesto osvojene dve, ostao bez ijedne medalje, a Nadal se sa distance dao osvrt na Đokovićevo ponašanje.

"Cenim to što se Nole izvinio posle toga ali treba izbegavati ovakve situacije. Pogotovo ljudi kao što je Đoković koji su uzor deci. On je svetski broj jedan i jedan od najboljih u istoriji. Sreća pa da nije bilo nikoga na tribinama i da se ništa više nije desilo. Ali neke stvari se dešavaju s vremena na vreme i treba ih izbegavati. Kada se takve stvari dese, onda se ne šalje lepa slika u svet. Čudno je da neko ko je toliko uspešan, reaguje na takav način s vremena na vreme. Ali na kraju, on je jako takmičarski nastrojen sportista i zbog toga reaguje tako", rekao je Nadal.

Zatim je istakao uverenje da bi Novak mogao da osvoji predstojeći US Open.

"Već je osvojio tri. A kad je osvojio tri zašto ne bi i četiri? Nemam dilemu da može to da uradi. Igra se na tvrdoj podlozi koja je njegova najbolja. Naravno, to je teško jer će biti još momaka koji žele da osvoje grend slem titulu, ali on je favorit. Ono što je on ostvario ove sezone je nešto neverovatno. I zato verujem da može do kalendarskog slema", rekao je Rafa.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke