Nadal o Novaku: "Bez igre od pre 15 godina nisam mogao protiv najboljeg u istoriji!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.07.2024.
21:00
Izvor: Sportske.net

Španac biranim rečima o najvećem rivalu.

EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Povezane vesti

Novak Đoković plasirao se danas u osminu finala Olimpijskih igara u Parizu, pošto je pobedio Španca Rafaela Nadala posle dva seta, 6:1, 6:4.

U meču pred punim tribinama na terenu "Filip Šatrije" na Rolan Garosu, punom dugih razmena udaraca i atraktivnih poena, Đoković je pobedio posle sat i 44 minuta.

Nadal je nakon meča istakao da je Đoković zasluženo slavio.

"Jedan igrač je bio mnogo bolji od drugog i to morate da prihvatite. Nekih sat vremena je bilo teško svariti sve što se dešavalo, ali jesam to uradio. Trudio sam se da imam pravi stav i mentalitet da to prihvatim jer sam znao da postoji šansa da meč tako prođe", rekao je španski teniser, a potom priznao da nije mogao da parira, kako tvrdi, najboljem teniseru u istoriji, prenosi Marka.

"Nisam mogao da igram na nivou koji mi je bio potreban, a ni on mi nije poklanjao mnogo toga. Nisam igrao kvalitet igre da mu pravim probleme. U toj tački je jasno da nemam ni noge koje sam imao pre 15 godina. Dakle, bez kvaliteta igre i nogu koje sam imao pre 15 godina, ne mogu da pravim probleme najboljem u istoriji, zar ne?", kazao je Rafael Nadal koji će nastaviti turnir u Parizu, ali u konkurenciji dublova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke