Najbolja hrvatska atletičarka oštro kritikovala Japance: ''Bili smo kao u zatvoru, kao na groblju...''

Autor: Darko Mitrović
petak 06.08.2021.
00:01
Izvor: Sportske.net, index.hr

Organizatori je razočarali.

EPA-EFE/DIEGO AZUBEL
EPA-EFE/DIEGO AZUBEL

Povezane vesti

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković vratila se iz Tokija bez očekivane olimpijske medalje, pošto je u bacanju diska osvojila četvrto mesto.

Danas se vratila u glavni grad Hrvatske i u razgovoru sa novinarima koji su je dočekali iznela je niz kritika na račun organizatora Olimpijskih igara.

"Krenuli smo s velikim očekivanjima, ne po pitanju mog rezultata, već po pitanju uslova koji su tamo vladali. Imali smo velikih problema s organizacijom treninga. Tri meseca pre Rio de Žaneira kazali su nam da je tamo haos, ali opet su tamo vladali tri puta gori uslovi nego u Japanu. Gledamo ih kao da su organizovani kao Švajcarska, a oni su puno godina iza nas. Radni su, ali organizacija je bila ispod nivoa.

Čekali smo obroke po 40 minuta na najvećoj vrućini, nismo smeli da se krećemo po olimpijskom selu i videlo se kako entuzijazam kopni kod velikog broja sportista.

Osećali smo se kao da smo u zatvoru, psihološki su to uslovi koji su uticali na sve nas koji smo bili u Tokiju. Osećali smo se kao cirkusanti na praznom stadionu koji prima 65 hiljada gledalaca, dok su na fudbalskom prvenstvu Evrope stadioni bili puni. Za nas u Tokiju to je izgledao kao da smo na groblju, iako su to teške reči, ali nije to puno bolje izgledalo ", istakla je Sandra Perković, a prenosi ''Index''.  

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke