Najveći klub na svetu zadesila Partizanova sudbina - Pro Reku ostaju samo omladinci!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 17.07.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Finansijski kolaps.

LEN
LEN

Povezane vesti

Najveći vaterpolo klub sa ovih prostora Partizan već godinama je finansijski devastiran i svetlosnim godinama udaljen od rezultata kakve je pravio kroz istoriju.

Sedmostruki prvak Evrope bori se da preživi, a sada ista sudbina preti i najtrofejnijem vaterpolo klubu na svetu italijanskom Pro Reku.

Pro Reko koji u svojim vitrinama ima čak 11 pehara prvaka Evrope prošlosezonski je finalista Lige šampiona, ali u narednoj po svemu sudeći neće ni igrati u Evropi, jer je ostao bez novca.

Naime, dugogodišnji vlasnik Gabriele Volpi otišao je iz kluba, pa je predsenik Mauricio Felugo očajnički krenuo u potragu za novim sponzorima i najavio da će se velikan u narednom periodu osloniti na igrače iz svoje omladinske škole.

"Tih 80 dečaka su naša budućnost. Igraćemo prvenstvo, a teško je verovati da ćemo naći sredstva da se takmičimo u Ligi šampiona. O peharima ne razmišljamo već o stvaranju baze za nastavak rada onoga što je Volpi činio u proteklom periodu“, rekao je Felugo, koji je istakao da su sada svi igrači iz prvog tima slobodni da potraže novi angažman.

"Voleo bih da svi ostanu ali u ovom trenutku su svi slobodni. Naš ekonomski kapacitet će biti daleko slabiji od prethodnih sezona. Idealno bi bili kada bi u u ovim uslovima nastavili da radimo ali je jasno da svako ima alternativu da ide gde će mu biti bolje. Tražim sponzore, razgovaram sa privrednicima iz Ligurije. Ako ne nađemo sredstva neće nas biti u Evropi. U suprotnom bez obzira na sastav počećemo od preliminarnih mečeva. U ovom trenutku sredstava nema ali naporno radimo“, zaključio je Felugo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke