Napadački čas Srbije, sa Bogdanom je sve lakše!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 21.07.2024.
21:43
Izvor: Sportske.net

Vratili se Bogdan i Jović, Srbija slavila protiv Japana bez problema.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Odlična pripremna utakmica reprezentacije Srbije pred Olimpijske igre u Parizu. Naš nacionalni tim je savladao reprezentaciju Japana veoma ubedljivo, gledali smo pravu napadačku kliniku, na kraju - 119:100.

Odlično je počela reprezentacija Srbije danas, posebno u šutu za tri poena, a odlično je u meč ušao i Bogdan Bogdanović koji je posle pet vezanih poena odveo Srbiju na 12:7. 

Ipak, naši gosti su uspeli da izjednače, ali samo na kratko, Srbija je posle neverovatnog dodavanja u stilu kvoterbeka Dobrića stigla do 20:12, a brzo je Avramović ponovo pogodio za 22:12. 

Dobro je naša reprezentacija izgledala u napadu, a seriju 11:0 prekinuo je Hačimura. 

Krajem prve deonice u igru je prvi put na ovim pripremama ušao i Nikola Jović, momak koji je bio povređen poslednjih par meseci. 

Posle trojke Micića bilo je 31:18, a videli smo i nekoliko fenomenalnih poteza, poput zakucavanja Milutinova nakon nove asistencije Micića koji je večeras bio veoma raspoložen. 

Posle nove trojke Bogdanovića bilo je 44:28, a Japanci nisu nastavili dalji pad, već su se konsolidovali i bili nešto ozbiljniji rival našim košarkašima do kraja poluvremena. Posle trojke Džejkobsa bilo je 52:41, a onda je pogodio i Hačimura za -9. Brzo je Hieđima pogodio trojku, ali je Jović prekinuo konačno seriju gostiju. 

Prišli su košarkaši Japana i na -4, ali je Bogdan Bogdanović svojom novom trojkom vratio nešto ozbiljniju prednost našem timu pred drugo poluvreme. 

Fantastična odbrana našeg tima na startu drugog poluvremena, ispoštovan je dogovor iz svlačionice, a tek posle dva minuta su Japanci stigli do poena preko Vatanabea. Ipak, Jokić je prebacio u viši stepen prenosa, zadavao je muke protivničkim centrima koji nisu mogli da ga čuvaju i razigravao je svoje saigrače, pa je Srbija vrlo brzo otišla do ogromne prednosti posle kontri Dobrića i Avramovića - 71:54. 

Desetu trojku za reprezentaciju Srbije pogodio je Ognjen Dobrić za 78:59, i to na 15 minuta do kraja utakmice, jasno je bilo da u napadu sve funkcioniše na najvišem mogućem nivou. 

Trojkama je reprezentacija Japana održavala taj minus ispod 20 poena, ali onda se pojavio Nikola Jokić i njegov "Sombor šafl", čuveni potez u poslednjoj sekundi treće deonice za +21. Odzvanjao je podatak da je Srbija postigla 91 poen posle tri četvrtine. 

Vanja Marinković je trojkom doneo 97 poena Srbiji na 8 minuta do kraja, a Jokić je prebacio "stotku" za 101:75. 

Egzibicije naših, sve je izgledalo veoma dobro u napadu, Japanci samo zbog dobrog šuta za tri poena nisu doživeli pravi debakl. 

Jokić je imao 18 poena, 8 skokova i 7 asistencija, Petrušev je dodao 17, Bogdanović 15, a Dobrić 14, dok je Micić bio dvocifren sa 12. Hačimura 29 poena za Japan, a neverovatno zvuči činjenica da su pogodili čak 20 trojki večeras. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke