Nikad ne potcenjujte olimpijskog šampiona - Jakšić kao Sale Đorđević, Srbija je u polufinalu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 07.08.2024.
16:52
Izvor: Sportske.net

Kakav meč!

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se danas u polufinale Olimpijskih igara u Parizu, pobedom nd Grčkom od 12:11, a gol odluke postigao je kapiten Nikola Jakšić u poslednjoj sekundi!

Bila je to repriza finala sa Igara u Tokiju, kada je takođe Srbija izašla kao pobednik nad Grcima i osvojila titulu olimpijskog šampiona koju u Parizu brani.

Naš tim sada čeka boljeg iz duela SAD i Australije, kako bi saznao ime rivala u polufinalu!

Ravnopravna borba vodila se od samog početka meča. Tokom prve četvrtine Grci su sticali gol prednosti, a naš tim ih je tri puta stizao golovima Mandića iz peterca, zatim Viktora i Strahinje Rašovića.

U drugom kvartalu se Dušan Mandić raspucao, postigao je još dva gola, a još jedan je dodao i Strahinja Rašović. Uloge su bile obrnute u odnosu na prvu četvrtinu, jer su ''orlovi'' dolazili do prednosti, a Grci su stizali do izjednačenja.

Na kraju druge četvrtine Srbija je vodila sa 6:5, ali Grčka je bolje započela treću deonicu. Odmah su izjednačili, zatim iznudili i peterac, ali je taj šut sa pet metara odbranio Radoslav Filipović!

Ubrzo je naš golman imao još jednu odbranu, ali su naši igrači ostali bez rešenja u napadu, pa Grci na četiri minuta do kraja treće četvrtine stižu do vođstva.

Dedović je u narednoj akciji ''orlova'' zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat, jer ga je postigao sa udaljenosti manje od dva metra.

Srećom, odbranili su se naši u narednom napadu, a onda je ''sevnuo'' novi projektil Dušana Mandića - prvi gol Srbije u trećoj četvrtini, i to kakav, za izjednačenje na 7:7.

Dimitrios Skumpakis odmah uzvraća na drugoj strani, ali Viktor Rašović zatim koristi prednost igrača više i donosi novo izjednačenje Srbiji - 8:8. Tražili su Grci nesportski faul Vica, ta situacija se proveravala od strane sudija, ali srećom, gol je priznat.

Međutim, sve više problema nam je u tim trenucima pravio snažni Skumpakis, inače član Novog Beograda, koji postiže još jedan gol, za vođstvo Grčke od 9:8 na kraju treće četvrtine.

Poslednja deonica počinje novim golom Viktora Rašovića, a Papanikolau je dobio treće isključenje i za njega je u tom trenutku utakmica bila završena.

Nije to poremetilo Grke koji golom Gilasa vraćaju prednost, ali Nemanja Vico im ne dozvoljava da to vođstvo zadrže - 10:10 na oko pet i po minuta do kraja.

Usledilo je nekoliko neiskorišćenih napada na obe strane, rasla je nervoza, a onda naš selektor Uroš Stevanović traži tajm-aut, ''skicira'' akciju za Dušana Mandića, a njegovi igrači su to pretvorili u delo i Srbija je na dva i po minuta do kraja povela sa 11:10!

Da sve bude još bolje, uspeli smo zatim i da se odbranimo i konačno je Srbija došla u priliku da povede sa dva gola razlike.

''Orlovi'' su imali igrača više, isključen je Vlahopulos, ali brani grčki golman šut Strahinje Rašovića, drama se nastavlja!

Ipak, i Skumpakisu je konačno zadrhtala ruka, još jednom se naš tim odbranio i imao je napad na ulasku u poslednji minut meča.

Ali, ''orlovi'' ne koriste naredni napad, da bi na drugoj strani Vlahopulos na šest sekundi do kraja pogodio za izjednačenja na konačnih 11:11!

Izgledalo je da će peterci odlučiti pobednika, ali kapiten Jakšić pogađa u poslednjoj sekundi sa desetak metara, za konalnih 12:11 za Srbiju!!!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke