Ništa od borbe za medalju - Srpski džudo tim sa ponosom napušta Olimpijske igre

Autor: Nemanja Janošev
subota 03.08.2024.
12:33
Izvor: Sportske.net

Setimo se da smo u Riju imali samo jednog predstavnika u ovom sportu...

AP Photo/Eugene Hoshiko
AP Photo/Eugene Hoshiko

Povezane vesti

Srpska ekipna reprezentacija neće se boriti za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama pošto je naš tim poražen od Brazila.

Brzo posle eliminacije u četvrtfinalu od Japana, srpski džudo tim ponovo je izašao na tatami, ali u repasažu, a ovog puta rivali su bili reprezentativci Brazila koji su nas savladali ukupnim rezultatom 4:1. 

Prvi duel imala je Marica Perišić koja je imala tu nesreću da se borila protiv devojaka koje su u znatno težim kategorijama. Konkretno, Ketelin Kuadros iz Brazila ima 13 kilograma više i tu nije mogla previše iako je pokušala na samom startu da bude agresivna. Dva vazarija bila su dovoljna Brazilki za vođstvo.

Drugi naš predstavnik je bio Nemanja Majdov protiv Rafaela Maseda. Još jedna čvrsta borba u kojoj je Majdov imao poteškoća sa kaznama zbog odluke arbitara da je njegov stav bio izuzetno defanzivan. Tri šido kazne još jednom za njega i zaostatak od 2:0.

Milica Žabić i Beatris Souza su bile protagonistkinje naredne borbe. Milica je opet spram sebe imala znatno težu rivalku, ali je još jednom bila briljantna i vazarijem, a potom i polugom od 10 sekundi iznudila ipon za treću pobedu iz tri duela u ekipnoj konkurenciji.

Aleksandar Kukolj je bio u prilici da nam donese poravnanje protiv Rafaela Silve u kategoriji 90+ kilograma. I on je bio poražen zbog tri opomene arbitara i to u borbi za zlatni bod.

Milica Nikolić je potom nastupila protiv Rafaele Silve. Samo nekoliko sekundi je bilo potrebno Brazilki za vazari i to generalno nije iznenađenje jer je i ona morala da se bori protiv desetak kilograma teže rivalke.  Uskoro je usledio i ipon za ukupnih 4:1.

Na kraju, možemo biti ponosni jer je ovo bio debitantski nastup na Olimpijskim igrama za naš ekipni džudo i borili smo se protiv selekcija koje imaju značajno širi izbor džudista i džudistkinja koje mogu da odaberu da se takmiče u ovoj konkurenciji.

Podsetimo, predstavljali su nas: Strahinja Bunčić, Nemanja Majdov, Aleksandar Kukolj, Milica Nikolić, Marica Perišić i Milica Žabić


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke