Novak jasan: "Sanjam olimpijsko zlato! Mnogi bi hteli da se povučem, ali neće biti..."

Autor: Ivan Cvetković
četvrtak 25.07.2024.
12:55
Izvor: Sportske.net

Danas je u Parizu održana konferencija za medije na kojoj su govorili srpski olimpijci, među kojima je bio i najbolji srpski teniser Novak Đoković.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Danas je objavljen žreb za teniski turnir, a potencijalni rival u drugom kolu mogao bi da bude Rafael Nadal.

"Video sam žreb uoči konferencije, znam da postoji veliko interesovanje za 2. kolo. Obojica moramo najpre da pobedimo da bismo došli do meča koji će biti spektakl kao u neka dobra stara vremena kad smo igrali širom sveta. Uzbuđen sam, moram da prebrodim prvu prepreku. Svestan sam težine turnira, drugačiji je i razlikuje se od našeg sporta inače", smatra Novak, koji ne krije najviše moguće ambicije.

"Očekivanja na OI su visoka i to ne mogu i ne želim da promenim, to stvara podstrek za mene lično da pristupim na maksimalan način za najbolji mogući rezultat. Nažalost, ranije sam gubio u polufinalima i to je prepreka koiju nisam mogao da prebrodim, nadam se da ću sada uspeti. Nismo imali vremena za pripremu jer je teniski raspored zgusnut sa obavezama. Vimbldon sam pokušao da igram jer je to Vimbldon koji je u našem spotu najveće takmičenje. Osećao sam da zbog mekoće podloge mogu da se prilagodim kolenu. Poslednih 4-5 dana osećam da sam spremniji za OI više nego što sam bio za Vimbldon. Radujem se početku turnira".

Đoković je otkrio razlog zbog kojeg nije u Olimpijskom selu.

"Jedan od razloga što nisma u selu je to što sam hteo da imam više mira i da se koncentrišem za svoju rutinu i turnir koji je njaveći prioroitet. Jedna od najvećih doživljaja na OI jeste to selo. Tu osetiš energiju i draž OI, imaš preko 10.000 najbojih sportista na svetu. U menzi si pored njih, korz socijalni momenat razmeniš iskustva i naučiš neke stvari. Posetiću selo, ali odlučio sam da ne odsedam. I u Tokiju sam odsedao negde druge kad su bili mečevi, bio sam samo noć ili dve tamo", istakao je Đoković.

Na pitanje koga bi voleo da gleda na Olimpijskim igrama, rekao je - sve.

"Dobro se osećam. Osećam se spremnije, to je meni najbitnije. Nadam se najboljem. Voleo bih da gledam sve, nažalost neću imati prilike da uživo pratim druge sportove koliko bihželeo, ali ću se potruditi. Vatrpolisti, odbojkašice, košarkaši... Njihov sam veliki obožavatelj i svim našim sportistima želim puno sreće i da nas obraduju sa što više medalja", nada se Đoković.

Mnogi ga otpisuju zbog godina, ali...

"Čestitam vek postojanja Radio Beogradu i da ćete od mene dobiti jedno zlato. Uvek će ljudi da pričaju o tome ko je favorit, nisam osvojio ništa do avgusta i to daje povod ljudima da me otpisuju. To može da mi služi kao podstrek, jer su me dosta puta otpisivali, a ja sam se vraćao".

Na pitanje o povlačenju Endija Mareja, Novak je istakao da ne razmišlja o penziji.

"Čuo sam za Endija i nadam se da će imati najbolji oproštaj ovde. Važan je teniser u svetu, Nadal još i više. Svi njegovi uspesi, naročito ovde na Rolan Garosu. Nadal i dalje nije rekao kada će igrati poslednji turnir i zbog sporta nadam se da neće biti skoro. Ja ne razmišljam o penzionisanju, mada bi mnogi voleli da se povučem. Ta naša era će nastaviti da traje koliko god i jedan od nas nastavi da se takmiči. Dolaze i mlađi, oni će biti nosioci sporta u budućnosti. Ja sam video nekoliko smena generacija i mislim da je sjajno što i ja i Nadal i Vavrinka i neki veterani i dalje igramo".

Đoković ne krije da sanja olimpijsko zlato.

"Mnogo puta sam rekao, to mi je jedan od najvećih snova. OI su za mene veliki izazov jer na sebe stavim dodatni pritisak, i na sebe i na zemlju. Imao sam dobra učešća, sem u Riju, uzeo sam i bronzu. Nadam se da ću stići makar do polufinala, ako ne i dalje. Pripremam se za zlato. Znam da će biti teško i drugačije. Teren mi je poznat, igrao sam na RG pre dva meseca i nadam se da ću doći do meča za medalju", smatra Novak Đoković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Serbski John Doe
Thursday, 25.07.2024
15:27

Kad se penzioniše, biće tutanj Monako, a Srbiju neka prekopavaju.. Bodrili smo te celu karijeru, pokazi ljudskost i povedi ovaj narod do slobode ili budi pacov..