Novak u "minus fazi", Zverev probudio zver u sebi

Autor: Aleksandar Golubović
petak 30.07.2021.
11:12
Izvor: Sportske.net

Pobednika će odlučiti treći set.

EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT

Povezane vesti

Drugog teniskog finalistu na Olimpijskim igrama odlučivaće treći set pošto je Aleksandar Zverev izjednačio protiv Novaka Đokovića na 1:1 (6:1, 3:6).

Posle izuzetno tesnog početka meča, Novak je nakon nešto dekoncentrisanije igre Zvereva uspeo da uzme brejk i povede sa 3:1 u prvom setu.

Naredni gem bi je najduži u dotadašnjem delu igre, a Đoković ga je dobio nakon "đusa", sačekavši Zvereva da napravi još jednu neiznuđenu grešku.

Novak je poveo sa 4:1 i mirno ušao u završnicu prvog seta u kojoj je imao jači procenat ubačenog prvog servisa u odnosu na današnjeg rivala.

Zverev je bio potpuno dotučen, pa je u šestom gemu dopustio još jedan brejk Novaku, koji je ubedljivije nego što je to izgledalo na startu dobio prvi set.

Nemački teniser je nešto žešće počeo drugi set, stvorivši prvu brejk-priliku, ali je Đoković odoleo i osvojio gem na svoj servis.

U petom gemu Novak je uzeo brejk i delovalo je da je trasirao put do finala.

Zverev je ipak nije predavao, pa je već u narednom gemu sa "nulom" vratio brejk i ušlo se u neizvesnu završnicu drugom seta.

Nemac se potpuno razgoropadio i uzeo drugi brejk u nizu, a zatim osvojio gem na svoj servis i zasluženo izjednačio na 1:1.

Nakon drugog seta, usledila je nešto veća pauza zbog ogromnih vrućina koje su danas na snazi u Tokiju.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke