Novakova borba sa vrućinom i Fokinom - Đoković servira nestvarno jako, vodi 1:0

Autor: Nemanja Janošev
sreda 28.07.2021.
10:12
Izvor: Sportske.net

Đoković - Davidovič-Fokina 1:0 (6:3)

 EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS
EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS

Povezane vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković poveo je sa 1:0 protiv Španca Alehandra Davidovič-Fokine u osmini finala turnira Olimpijskih igara.

Nije Novak najbolje ušao u meč, razmene mu na počektu nisu prijale, ali se brzo adaptirao i čekao greške rivala kojih je bilo, što je Đokoviću definitivno olakšalo posao.

Imao je Španac dve brejk lopte u trećem gemu, Đoković je to spasio i onda i sam pritisnuo servis rivala i došao do brejka prednosti. Kako bekhend nije najjače oružje Davidovič-Fokine, Đoković je to znao da iskoristi i ubrzo je imao priliku za novi brejk, iako je rival imao tri gem lopte u nizu. No, izvukao se Španac, ali u devetom gemu, Đoković je servirao za set i uspešno to realizovao.

Čak je servirao i as od 207 km/h, što nije karakteristično za njega. Definitivno, rad sa Ivaniševićem mnogo je unapredio njegov servis, što smo videli i u prethodnom periodu.

Vrućina na "Centralnom terenu", o kojoj je Novak govorio prethodnih dana, bila je velika, a pravi pokazatelj bila je i promena majice svetskog broja jedan posle četiri gema, da bi mu nova bila mokra nakon svega nekoliko minuta...

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke