Nula od 4! Novakovo prokletstvo polufinala Olimpijskih igara traje 13 godina!

Autor: Darko Mitrović
petak 30.07.2021.
16:24
Izvor: Sportske.net

Statistika za nevericu.

Beta/AP Photo/Patrick Semansky
Beta/AP Photo/Patrick Semansky

Povezane vesti

Ako za nekog sportistnu možemo da kažemo da je mentalno neverovatno jak, onda je to Novak Đoković. Ali, čini se da kada nastupa za Olimpijskim igrama, prevelika želja da Srbiji donese najsjajnije odličje ume i da ga sputa.

Iako je najbolji teniser svih vremena, ono za čim najviše žali i što mu još nedostaje u blistavoj karijeri jeste olimpijsko zlato. Izgledalo je da ove godine niko neće moći da ga zaustavi u ostvarenju tog cilja, ali njegova jučerašnja izjava i apel javnosti da se smanji medijski pritisak vezan za medalju, nagovestio je da je taj psihološki pritisak postao prevelik čak i za njega.

Šta je, tu je, njemu ne možemo ništa da zamerimo, dao je sve od sebe, ali posle današnja dva poraza, u singlu i miks-dublu, ono što upada u oči jeste podatak da je Novak Đoković u ukupno četiri nastupa u polufinalima Olimpijskih igara doživeo sva četiri poraza!

Ovaj košmarni niz počeo je 2008. godine u polufinalu Olimpijskih igara u Pekingu, kada je Đoković poražen u polufinalu od Rafaela Nadala, ali je potom u borbi za bronzu savladao Amerikanca Džejmsa Blejka i osvojio za sada jedinu svoju medalju na OI.

Četiri godine kasnije u Londonu, nepremostiva prepreka za Novaka u polufinalu bio je Endi Marej, a onda je i u borbi za bronzu poražen od Argentinca Huan Martina del Potra.

Na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016, Đoković je ostvario najslabiji rezultat, pošto je na samom startu poražen ponovo od Del Potra.

Ove godine u Tokiju, dva polufinalna poraza u jednom danu. Prvo u singlu od Zvereva, a par sati kasnije i u miks-dublu, u paru sa Ninom Stojanović, a protiv ruskog dubla Vesnina-Karacev.

Nadajmo se da će za tri godine u Parizu ovaj niz da bude prekinut i da će Nole konačno da se domogne i toliko željenog olimpijskog zlata.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke