Srbija pokušala da preokrene, ali bez rešenja za Brazil - prvi poraz na OI

Autor: Sportske Net
subota 31.07.2021.
11:27
Izvor: Sportske.net

Borile su se naše odbojkašice, ali Brazil je bio bolji protivnik.

Screenshot
Screenshot

Povezane vesti

Očekivali smo težak meč sa Brazilom, ali nadali smo se trijumfu naših “plavih dama”. Međutim, realnost je nešto drugačija. Brazil je savladao Srbiju 3:1 u četvrtom meču grupe A.

Bez mnogo muke rešile su u svoju korist ovu utakmicu Brazilke.

U prvom setu bilo je 25:20. Iako su naše odbojkašice dobro startovale i povele 2:0, vrlo brzo su protivnice preokrenule i povele. Sredinom deonice bilo je 15:11 za Brazil, koji je čuvao prednost od nekoliko poena do kraja meča, što mu je omogućilo da povede 1:0.

Još ubedljivije bilo je u drugom setu. Stekle su ranu prednost Brazilke i povele čak 20:11. Srpkinje su stigle do svega 16 poena. Mnogo grešaka na strani našeg tima i loša odbrana odrazile su se i na rezultat. 

Dramatično je počeo treći set. Prava rezultatska klackalica i smenjivanje prednosti obe ekipe. Srbija je u ključnim momentima završnice treće deonice vezala tri poena i povela 24:22. Brazil je odgovorio jednim, ali to je bilo sve, jer je naredni odlučujući, pripao našem timu za 2:1. 

Poslednji set počeo slično i nezvesnošću ulio nadu da Srbija može do izjednačenja. Bilo je 14:14, ali onda su Brazilke vezale pet poena i stekle priličnu prednost za slavlje od 25:19.  

Srbija igra protiv Južne Koreje za dva dana, a plasman u četvrtfinale je već obezbeđen, pitanje je samo sa koje pozicije. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke