Odbojkašice "osvetile" kolege, Francuska razbijena usred Pariza!

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 29.07.2024.
22:19
Izvor: Sportske.net

Lepa uvertira odbojkašica Srbije pred nastavak turnira.

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije ostvarila je pobedu u prvom kolu grupne faze olimpijskog turnira u Parizu.

Izabranice Đovanija Gvidetija bile su ubedljive protiv selekcije domaćina Francuske rezultatom 3:0 u setu (25:17, 25:17, 25:22) i tako na pravi način započela turnir na kojem je jedan od favorita za najsjajnije odličje.

Bila je možda ovo i svojevrsna mala "osveta" za jučerašnji poraz odbojkaša Srbije protiv Francuske 3:2.

Domaćin je uspeo da parira našim devojkama do sredine prvog seta otkada je prednost Srpkinja rasla svakog narednog momenta na krilima Tijane Bošković i serije od 6:0.

Gotovo identičnu sliku videli smo i u drugom setu.

Francuska je držala egal nešto kraće, što je Srbija iskoristila na najbolji mogući način i serijom 6:0 napravila ozbiljnu prednost koja ju je i odvela do lako dobijenog drugog seta.

Početkom trećeg seta bilo je jasno da domaćin nema snage i kvaliteta u ovom trenutku da parira srpskim odbojkašicama koje su set otvorile velikom serijom 5:0, mada su identičnom serijom odgovorile i Francuskinje, te tako unele malo više neizvesnosti u nastavku seta.

Više od toga, pak, Francuska nije mogla, pa je Srbija na kraju ostvarila zasluženi trijumf i pribižila se cilju, a to je plasman među prve dve ekipe koji znači i prolazak u narednu rundu.

Odbojkašice Srbije će u drugom kolu olimpijskog  turnira igrati protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država koja brani zlato sa igara u Tokiju.

Taj meč na programu je 31. jula od 17 časova.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke