Odbojkaško srce i veliki preokret, Srbija se trijumfom oprostila od Pariza!

Autor: Ivan Cvetković
subota 03.08.2024.
23:17
Izvor: Sportske.net

Šteta što ovako nije moglo i ranije...

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je okončala nastup na Olimpijskim igrama u Parizu pošto je u Parizu trijumfovala protiv Kanade rezultatom 3:2 u setovima (25:16, 25:22, 24:26, 19:25, 16:18) u trećem kolu grupne faze turnira.

Izabranici Igora Kolakovića uspeli su da preokrenu rezultat posle dva seta prednosti za Kanađane i upišu trijumf koji ipak nema rezultatski značaj jer je i pre meča bilo jasno da Srbija ne može do druge runde takmičenja.

Igra u prvom setu bila je ispod svakog nivoa, ništa nije funkcionisalo u redovima Srbije što su Kanađani iskoristili na najbrutalniji način da ostvare ubedljiv trijumf.

Drugi set pokazao je određeno poboljšanje, naročito u prijemu, međutim to nije bilo dovoljno odbojkašima Srbije da izbegnu novi gubitak seta.

Naši odbojkaši konačno su zaigrali osetno bolje u trećem setu koji su prelomili sredinom istog kada nisu dozvolili vođstvo Kanađana sve do kraja tog perioda.

Puleni Igora Kolakovića su na krilima trećeg seta osvojili i četvrti u kojem su zaličili na ekipe koje deluju autoritativno na terenu, kako je tekao set tako je Srbija delovala sve ubedljivije i nije bilo dileme da će stići do izjednačenja.

Peti set doneo je veliku dramu, ali samopouzdanje izgrađeno tokom prethodna dva pomoglo je "Plavoj četi" da održava prednost uprkos upornim Kanađanima koji nisu dopuštali rivalu da se odlepi.

Na kraju, naši momci iskoristili su svoju četvrtu meč-loptu čime su i okončali olimpijski turnir sa četiri boda, što Srbiju stavlja na devetu poziciju od 12 ekipa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke