OI - Argentinci "preživeli", Španci već u četvrtfinalu

Autor: Mladen Heleta
subota 27.07.2024.
17:15
Izvor: Sportske.net

"Gaučosi" uradili ono što su morali.

Beta/AP Photo/Moises Castillo
Beta/AP Photo/Moises Castillo

Povezane vesti

Fudbaleri Španije i Argentine upisali su trijumfe u drugom kolu olimpijskog turnira.

Španci su u grupi C savladali Dominikansku Republiku sa 3:1 u Bordou, dok su Argentinci u utakmici koju su morali da dobiju pobedili Irak u Lionu istim rezultatom.

Španija je protiv predstavnika KONKAKAF zone povela u 24. minutu preko Fermina Lopeza, da bi senzacionalno izjednačenje stiglo u 38. minutu, kada je Montes pogodio za 1:1.

Dominikanci su u finišu prvog poluvremena ostali sa igračem manje zbog crvenog kartona kapitena Azkone, pa su Španci u nastavku postavili stvari na svoje mesto.

Baena je u 55. minutu postigao pogodak za 2:1, a na 3:1 je povisio Gutjerez u 70.

"Furija" je sa šest bodova već u četvrtfinalu, dok Dominikana ima jedan bod i za plasman u nokaut fazu će se boriti u poslednjem kolu protiv Uzbekistana.

Argentina je nakon poraza od Maroka bila u poziciji da prosto mora da pobedi Irak u grupi B, a izabranici Havijera Maskerana su uspeli da to učine.

Almada je već u 13. minutu dao gol za 1:0, ali su Iračani šokirali "gaučose" u 45. minutu, kada je Husein izjednačio na 1:1.

Gondu je u 62. minutu "olakšao život" Argentincima, kada je postigao gol za 2:1, da bi Ezekijel Fernandez u 85. minutu postavio konačnih 3:1.

Sada i Irak i Argentina imaju po tri boda, a na tri boda je i Maroko, koji danas igra protiv Ukrajine.

U poslednjem kolu sastaće se Argentina – Ukrajina, odnosno Maroko i Irak.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke