Palasov tandem zakazao spetakl u finalu OI, donedavni as Novog Pazara tragičar Egipćana!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 05.08.2024.
23:46
Izvor: Sportske.net

Zakazan spektakl u finalu.

Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo
Beta/AP Photo/Silvia Izquierdo

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Francuske plasirala se u finale Olimpijskih igara pošto je večeras posle preokreta pobedila Egipat rezultatom 3:1. 

Posle regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, ali su Francuzi u produžecima uspeli da slome Egipćane nakon što je crveni karton zaradio štoper Omar Fajed, koji je prošle sezone nastupao za Novi Pazar. 

Egipćani se nisu libili da napadnu favorizovane Francuze, imali su čak i dva šuta više u prvom poluvremenu (8:6), pa su i zasluženo došli do vođstva kada je Saber pogodio u 62. minutu.

Ali, u 83. minutu na scenu je stupio tandem Kristal Palasa. Majkl Olise je prošao kroz sredinu i potom maestralno proigrao Matetu koji je postigao svoj prvi gol na meču za 1:1.

U finišu je došlo do dugog prekida zbog VAR-a, pošto je jedan igrač Egipta igrao rukom u šesnaestercu, a nakon dugog pregledanja snimka, sudija ipak nije pokazao na belu tačku.

Tenzije su nastavljene u produžecima, a posle samo dva minuta, u 92. isključen je Omar Fajed, koji je zaradio drugu javnu opomenu, a prethodno je požuteo u nadoknadi regularnog dela, te je donedavni član Novog Pazara bio tragičar Egipta.

Francuzi su iskoristili brojčanu prednost i do kraja dali još dva gola. U 99. minutu Mateta je ponovo na pravom mestu, glavom je pogodio za 2:1.

U 108. minutu sve je bilo gotovo kada je Olise sada postigao i pogodak za konačnih 3:1.

Francuzi su tako zakazali veliko finale sa Španijom, koje je na programu u subotu, a dan ranije za bronzu će se boriti veliki afrički rivali, Maroko i Egipat. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke