Pandemija odložila OI i poslala fudbalere u vojsku?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 25.03.2020.
09:29
Izvor: Sportske.net

Karijere u fudbalu pod znakom pitanja.

EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

Povezane vesti

Olimpijske igre su pomerene za godinu dana zbog pandemije koronavirusa, a to bi moglo da predstavlja problem za nekolicinu fudbalera iz Južne Koreje.

Naime, da se termin održavanja Igara nije promenio, svi fudbaleri rođeni prvog januara 1997. godine ili kasnije bi imali pravo da igraju na fudbalskom turniru u bojama svoje zemlje.

Podsetimo da je na OI za turnir u fudbalu pravilu da je starosna granica 23 godine i da samo tri igrača mogu da budu starija u ekipi.

Zbog pomeranja termina, jasno, pomera se i granica, pa će u Tokiju 2021. godine moći da igraju fudbaleri rođeni prvog januara 1998. godine i mlađi, uz trojicu starijih igrača.

To u problem stavlja nekoliko fudbalera iz Južne Koreje, koji su bili deo ekipe na kvalifikacionom turniju, koji je Južna Koreja i osvojila.

Kazino baner

Čak 11 igrača je rođeno pre prvog januara 1998. godine i ukoliko ne bude promenjena starosna granica na 24 godine, oni neće moći da nastupaju pod bojama svoje zemlje.

To nije problem samo za nacionalni tim, već i za same igrače, jer je poznato da će morati da idu u vojsku, ukoliko ne osvoje medalju na Olimpijskim igrama.

Bilo koja medalja na OI oslobađa građane Južne Koreje vojne dužnosti, koja traje dve godine.

Tako bi 11 fudbalera, koji su pomogli Južnoj Koreji da se kvalifikuje, mogli da ugroze svoje karijere i šansu da u fudbalu zarade milione ili makar steknu određenu stabilnost.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke