Paraolimpijcima ista novčana nagrada kao olimpijcima

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 12.09.2024.
23:50
Izvor: Sportske.net

Zlato donosi 200.000 evra, srebro 100.000 evra i bronza 60.000.

Milan Ilic
Milan Ilic

Povezane vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Vlada Srbije danas donela odluku o isplati novčanih nagrada osvajačima medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, iste vrednosti kao osvajačima medalja na Olimpijskim igrama.

"Želim da vas obavestim dragi paraolimpijci, osvajači medalja, da je danas Vlada Srbije donela odluka o isplati sredstava, dakle za zlatnu medalju 200.000 evra, za srebrnu medalju 100.000 evra i za bronzanu medalju 60.000 evra, isto onoliko koliko dobijaju olimpijci", naveo je Vučić na prijemu paraolimpijaca u Predsedništvu.

Vučić je rekao da je ponosan na sve srpske paraolimpijce.

"I ne samo da ste nas učinili ponosnima svojim viteškim držanjem, već ste stvarali rezultate koji će ostati urezani u našim srcima. Svaka od medalja koje ste osvojili nosi priču o nesalomivoj volji, borbi i trudu. Hvala vam što ste podigli zastavu Srbije na Panteonu sporta i postavili je na mesto na koje pripada", naveo je on.

Paraolimpijci Srbije osvojili su šest medalja na Paraolimpijskim igrama u Parizu, jednu zlatnu, tri srebrne i dve bronzane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke