Pešić ljut na novinare: ''Gospodo, odakle ste vi i za koga navijate?''

Autor: Darko Mitrović
utorak 06.08.2024.
18:08
Izvor: Sportske.net

Selektor iskoristio priliku da kaže šta mu je zasmetalo u pripremi meča sa Australijom.

EPA-EFE/ROLEX DELA PENA
EPA-EFE/ROLEX DELA PENA

Povezane vesti

Od ''minus 24'' do velike pobede i plasmana u polufinale Olimpijskih igara uspela je da dođe reprezentacija Srbije, pa smo sa nestrpljenjem čekali i obraćanje selektora Svetislava Pešića.

Bio je ljut na svoje igrače kada su Australijanci napravili pomenutu razliku, ali je taj njegov tajm-aut pokrenuo stvari nabolje. Posle meča, bio je ljut i na novinare, pa možda i iz toga izađe nešto dobro...

''Svi ste objavili da je Južni Sudan pokraden, a to nigde ne piše. Pa vas pitam gospodo, odakle ste vi  i za koga navijate? Ili ste tu da sve radite da prodate više lajkova, a ne da izveštavate'', ljutito je rekao Pešić.

Kada su u pitanju dešavanja na današnjoj utakmici, selektor je u prvi plan stavio psihološki pritisak koji je uticao na igru našeg tima u prvom poluvremenu.

''Počeli smo loše četvrtfinale, koje je eliminaciono i teško s mentalnog aspekta. Iako većina misli da je važno biti opušten u donošenju odluka u napadu, u smislu samopouzdanja, ipak je totalno obrnuto. 

Prvi put nam se desilo da su nam noge otkazale od pritiska, nismo stigli da napravimo faul, ne samo jer su Gidi i Mils fantastični. Samopouzdanje nam je potrebno, a podbacili smo, gledali smo jedni druge. Oni su to iskoristili i igrali na ivici faula. Nismo imali rešenje za agresivnu odbranu'', objasnio je Pešić i dodao:

''Ne znam šta je bolje, da igraš loše i pobediš ili držiš kontinuitet i pobediš. Australija je fantastična ekipa, da naši momci nisu pokazali želju za pobedom i promenili odbranu, izgubili bismo''

Imao je i još kritika na račun novinara.

''Ponekad je potrebno da doživiš i ovakav meč na ovakvom turniru. Ja sam vama to i i govorio, vi me gledate bledo. Vas interesuje da li Jokić igra ili ne, da li ovaj igra ili ne, a ja vam objašnjavam da je Australija jedna fantastična ekipa. I onda bi krenulo da se objašnjava zašto smo izgubili, da trener nije uzeo tajm-aut, trebalo je da drži Jokića 50 minuta da dobijemo utakmicu... I onda vi uzmete trenera pa izbistrite totalno, igrače ne puštate. Ali ja to volim, bolje mene nego drugo.

Onda bi krenulo objašnjavanje da je trebalo da držimo Jokića 50 minuta, onda vi izmislite nekog trenera. Videli ste utakmicu protiv Južnog Sudana, videli ste kako smo strateški napali ispod koša preko Jokića i Milutinova. Jedanput sviraju faul, pa ne.

Bogdan je kao najbolji spoljni igrač dobijao proklizavanja, alli niste gledali utakmicu očigledno. Mi nismo komentarisali suđenje, Srbija ne komentariše to dok sam ja trener. A protivnički trener je bio više okrenut sudijama. Staro pravilo je da ko izgubi ima pravo da se ljuti. Sudije nisu pronašle balans. Zvanična ocena protiv Južnog Sudana je da je suđenje bilo puno grešaka i da je prešlo crvenu liniju'', objasnio je Pešić, a preneo ''Telegraf''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pedja
Tuesday, 06.08.2024
19:26

Zasto ne napisete da je Pesic spomenuo konkretno B92 kao one koji su iznosili neistinu na racun sudjenja protiv Juznog Sudana?!!!! A i vi ne preneset citavu izjavu kako treba,vec samo usminkate