Pešić opominje: ''Južni Sudan najviše napredovao, totalno je drukčiji od drugih!''

Autor: Darko Mitrović
subota 03.08.2024.
09:15
Izvor: Sportske.net

Naši ''orlovi'' večeras igraju meč poslednjeg kola grupne faze takmičenja na OI u Parizu.

© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT
© 2024 Dimitrije Vasiljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Protivnik u trećem kolu Grupe C biće nam selekcija Južnog Sudana, koje se nerado sećamo zbog teške povrede koju je u meču protiv njih prošle godine doživeo Boriša Simanić na Svetskom prvenstvu u Manili.

Utakmica počinje večeras od 21 čas na stadionu ''Pjer Moro'', a posle prethodna dva kola obe ekipe imaju po pobedu nad Portorikom i poraz od Amerikanaca.

Svoja očekivanja je pred duel sa Južnim Sudanom je izneo selektor našeg tima Svetislav Pešić koji upozorava da ne sme biti nikakvog opuštanja.

''Igramo poslednju utakmicu u grupi, svi ste videli da je, pogotovo oni koji su bili u Manili, Južni Sudan ekipa koja je najviše napredovala. Oni su se pojačali sa trojicom novih igrača, napredovali su individualno i kao ekipa, igraju košarku totalno drugačiju od ostalih. Košarka sa dosta trčanja i šutiranja, sa brzim odlukama u napadu i izuzetnom atletikom. 

Ono na šta treba da se obrati najveća pažnja, jeste to što imaš ponekad utisak da njih ne zanima ko je na drugoj strani. Oni igraju sa dosta respekta prema protivniku, cene druge, ali veruju u sebe. Mogu vrlo brzo da naprave i plus i minus od 15 poena razlike. Dosta neugodan rival za svaku ekipu, pa i za nas. Mi smo se prošle godine dosta dobro pripremili i uspeli smo da njihov visok ritam u odbrani i napadu eliminišemo. Biće nam to ideja i sada. 

Želimo da igramo dobru košarku sa mnogo entuzijazma i samopouzdanja. 

Od svih ekipa na turniru, oni su najbolji u skoku, 42 u proseku, od čega 17-18 u napadu. To je ekipa koja je stalno u tranziciji, uzimaju prve šuteve, jer se ofanzivni skokovi mnogo teže osvajaju u igri pet na pet, nego kada imaju brojčanu prednost. Moramo da budemo oprezni, ali i odlučni, jer ti ofanzivni skokovi vraćaju njima i svakoj ekipi samopouzdanje. To su naizgled male stvari, ali mnogo značajne'', izjavio je Pešić, a preneo sajt KSS.

Slično razmišlja i Vanja Marinković.

''Biće teška utakmica. Idemo na pobedu, idemo da pobedimo sa što većom razlikom, kako bismo izvukli što lakšeg protivnika u četvrtfinalu, ako tako nešto uopšte postoji na ovom turniru. 

Dobra su ekipa, igraju dosta agresivno, slična prošlogodišnjoj, ali sada pojačana sa još nekoliko igrača. Slično kao i mi. Dobra ekipa, dobar trener, dobro vođeni. Idemo da se nadigravamo i na pobedu'', poručio je Marinković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke