Pešića pred Amerikance zabrinuo i Vanja: "Ne plašimo se i ne pretimo nikome, ali mi želimo našu medalju!"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 07.08.2024.
15:17
Izvor: Sportske.net

Najava sutrašnjeg okršaja.

Starsport.rs ©
Starsport.rs ©

Povezane vesti

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je uoči sutrašnjeg polufinalnog duela sa Sjedinjenim Američkim Državama da se "orlovi" ne boje predstojećeg rivala.

Biće ovo treći okršaj dve reprezentacije u samo dvadesetak dana. Oba puta su Amerikanci bili ubedljivi, ali Srbija je u drugom meču igrala znatno bolje nego li u prvom kada smo im kraći period parirali.

"Igramo protiv izuzetne ekipe. Najbolje u istoriji reprezentativne košarke. Po meni. Amerikanci više ne prezentuju samo taj izuzetan individualni kvalitet, oni su u međuvremenu porasli kao ekipa. Poštujemo to, ali poštujemo i nas. I ne plašimo se, želimo da igramo dobru utakmicu", konstatovao je Pešić.

On je istakao da je cilj medalja, a sutra je prva šansa za sigurno odličje ukoliko se domognemo finala.

"Ne pretimo nikome. Nemamo ni prava sada da pretimo, svesni smo sa kim igramo... To što smo mi među četiri najbolje ekipe je ogroman uspeh sam po sebi, ali rekli smo da smo došli ovde ne da damo sve od sebe, nego da damo sebe kako bismo došli do olimpijske medalje. Sutra je naravno prva šansa i ne želimo da je tek tako izgubimo".

Srbija će i sutra imati lakši trening uoči duela.

"Posle vrlo teške i uzbudljive utakmice sa Australijom u kojoj smo se ne samo fizički nego i mentalno istrošili, ostali smo u hotelu, dali igračima malo više prostora da se odmore. Dali smo puno posla našim trenerima i medicinskom stafu da probaju da ih vrate u prvobitno stanje, jer je protiv Australije stvarno bila ogromna potrošnja. Sutra ujutru imaćemo trening od 45 minuta do sat vremena i ulazimo sa puno samopouzdanja u utakmicu protiv Amerikanaca".

Zdravstveno stanje ekipe je bolje budući da se Nikola Jović vraća, barem se nadaju. A, i Vanja Marinković je pomalo zabrinuo selektora.

"Nikola Jović je bolje, nadamo se da će sutra moći da trenira sa ekipom. Vanja Marinković je imao nekih problema posle utakmice, nije se osećao dobro. Danas je bolje, pitanje bi bilo da li bi on mogao da igramo danas. Ali pre 15 minuta me je obavestio da je dobro".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke