Petrušev: "Zaustavili smo Janisa! Jokić? Samo ga pratite i naći će vas!"

Autor: Ivan Cvetković
ponedeljak 22.07.2024.
22:32
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Olimpijakosa izneo svoje impresije nakon veoma dobrog učinka protiv Grčke.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Reprezentativci Srbije u košarci pobedili su večeras košarkaše Grčke 94:72, u poslednjoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre u Parizu.

Sa 15 poena i osam skokova, jedan od najboljih igrača našeg tima bio je FIlip Petrušev koji je u velikoj meri uspeo da zuastavi najboljeg grčkog košarkaša Janisa Adetokunba, koji je utakmicu završio sa 17 poena.

"Stisli smo ih. Odbrana je bila baš na nivou. Onako timski, prava. Celokupno smo odigrali dobro. Grčka je mnogo bolja ekipa od Japana, sa sve Janisom na parketu. Imali smo timski zadatak da ga zaustavimo i mislim da smo to i uradili", rekao je Petrušev nakon meča, a na podsetnik da je težak zadatak imao i protiv Lebrona Džejmsa istakao je da to veliko iskustvo za njega.

"To je ono što pokušavam da radim. Da doprinesem energijom i odbranom, a u napadu kako bude. Doduše jedno je teorija, a nešto sasvim drugo praksa. Nebo i zemlja zapravo. Davao sam sve od sebe u tim duelima, ali mislim da mogu da napredujem. To su sjajni igrači. Osetio sam kako je to i mislim da mogu još bolje", smatra još uvek zvanično košarkaš Olimpijakosa.

"Svako je shvatio šta treba da radimo. Svako zna svoj posao. Funkcionišemo kao jedan i to je najbitnije. premili smo se koliko god je moguće. Tamo kroz turnir ćemo još napredovati. Jako su bitne prve tri utakmice, Južni Sudan umalo nije dobio SAD, neće biti nimalno lako da proiđemo dalje", istakao je on, a na pitanje o igranju sa Nikolom Jokićem imao je veoma jednostavan odgovor.

"Samo ga pratite i čitate šta on radi. Ako ste sami on će vas pronaći".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke