POLUVREME - Čudesni povratak Kevina Durenta, ali Srbija se ipak dobro drži!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2024.
18:06
Izvor: Sportske.net

Kevin Durant posle oporavka od povrede nepogrešiv u šutu za tri poena.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije startovala je na olimpijskom turniru, spektaklom protiv Amerikanaca u prvom kolu Grupe C, pred prepunim tribinama stadiona Pjer Moro u Lilu, gde se okupilo oko 27.000 gledalaca.

Posle prvog poluvremena, Amerikanci vode sa 58:49, najviše zahvaljujući Kevinu Durentu koji je bez ijednog promašaja postigao 21 poen, od toga 5/5 za tri i 3/3 za dva poena! Uz njega, nepogrešiv i Lebron Džejms sa 12 poena (4/4 za dva, 1/1 za tri poena, 1/1 slobodna bacanja).

Aleksa Avramović je obeležio prva dva minuta igre, najpre poenima iz kontre, pa onda i posle maestralne asistencije Nikole Jokića.

Uzvratio je Lebron Džejms koji je oduzeo loptu Jokiću, pa iz kontre upisao prve poene za Amerikance, ali je odmah zatim Petrušev vratio četiri poena prednosti na stranu Srbije.

Sjajno je naš tim izgledao u tim trenucima, usledili su novi poeni Avramovića, pa Dobrića i Stiv Ker je pri vođstvu ''orlova'' od 10:2 morao da zatraži tajm-aut.

Seriju našeg tima prekinuo je Stef Kari svojom prvom trojkom, a ubrzo je još dve trojke za Amerikance pogodio i Buker, pa se prednost Srbije ekspresno istopila.

Zatim još jedna kontra supermotivisanog Lebrona Džejmsa, i to uz faul, pa je posle pet minuta igre reprezentacija SAD povela sa 14:12.

Uzvratio je Nikola Jović svojom prvom trojkom, pa posle odlične odbrane ''orlova'', Bogdanović uz blok Jokića uvećava prednost našeg tima.

Povela je Srbija nedugo zatim i sa 20:14, ali odmah po ulasku u igru oporavljeni Kevin Durant pogađa trojku. Odmah zatim i Edvards je precizan za tri poena i Amerikanci brzo dolaze do izjednačenja na 20:20, a selektor Pešić je bio prinuđen da zatraži tajm-aut.

To nije odmah donelo željeni efekat, Milutinov je izgubio loptu u napadu, a zatim Durant ostaje sam na šutu za tri poena, što on ne propušta da iskoriszi - 23:20 za Amerikance.

Mogao je Bogdan posle osvojene lopte u odbrani da uzvrati na isti način, ali nije bio precizan, što Amerikanci kažnjavaju preko Edvardsa koji uz zvuk sirene postavlja konačnih 25:20 na kraju prve četvrtine.

STARSPORT photo Belgrade Serbia

''Orlovi'' nemaju rešenje za Duranta ni početkom druge četvrtine, nova njegova trojka, ovoga puta preko Milutinova. Posle još jednog lošeg napada našeg tima, Lebron Džejms se ''prošetao'' kroz reket do našeg koša i Pešić ponovo reaguje tajm-autom.

Međutim, Durant je nezaustavljiv, četvrtu trojku iz isto toliko pokušaja je sada pogodio i preko Jokića, čime je prvi put doneo Amerikancima dvocifrenu prednost - 35:25.

Zanimljivo je da je selektor Pešić dugo držao Avramovića na klupi posle odličnog početka meča, a vratio se tek kada su Amerikanci stekli ovih deset poena razlike. 

Konačno je i Nikola Jokić počeo da poentira, ušao je u svoju seriju, brzo stigao do desert poena, a Srbija je prišla na 40:36.

Međutim, ne da Lebron da se ''orlovi'' približe, i on pogađa trojku, pa u tom segmentu igre Amerikanci definitivno dominiraju tokom prvog poluvremena.

Samo nam je falilo da se i Stef Karti raspuca, a upravo je on pogodio novu trojku, na koju je odgovorio Dobrić, i to uz Karijev faul!

Zatim novi poeni Avramovića i Dobrića, pa naš tim uspeva da priđe na 46:44, ali brzo se amerikanci još jednom odvajaju, iako je i Bogdanović vezao pet svojih poena.

Na poluvremenu, u našem timu najefikasniji Nikola Jokić sa 12 poena, Dobrić ga prati sa 10 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke