POLUVREME - ''Orlovi'' vode bez Bogdana i Dobrića!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.07.2024.
18:54
Izvor: Sportske.net

''Orlovi'' praktično sve vreme jurili rezultat, ali vode na poluvremenu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/2022

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije večeras igra prvu od dve veoma jake provere u Abu Dabiju, u sklopu priprema za Olimpijske igre. Rival joj je Australija, a selektor Pešić je odlučio da ovoga puta poštedi kapitena Bogdanovića, kao i Ognjena Dobrića.

Prvo poluvreme proteklo je uglavnom u vođstvu Australije, ali Srbija je otišla na odmor sa minimalnom prednošću - 40:39.

Pati Mils je obeležio uvodne minute meča, vezao je dve trojke za vođstvo Australije 8:4. Selektor Pešić je odmah reagovao tajm-autom koji je imao efekta, Srbija je napravila seriju 5:0 i poenima Micića nakratko vratila vođstvo.

Međutim, ulazak Dantea Egzuma je ''orlovima'' napravio nove probleme, usledilo je nekoliko loših napada našeg tima, a Australijanci su lako dolazili do koša i Mils je svojim novim pogotkom doneo ''kengurima'' pet poena prednosti - 14:9, za novi tajm-aut selektora Pešića.

Nikola Jokić je zatim imao blokadu nad Egzumom, pa na drugoj strani poentirao i smanjio na ''minus tri''.

Selektor Pešić je želeo da ukaže priliku što većem broju igrača u odsustvu Bogdanovića i Dobrića, i uz odranije povređene Davidovca i Jovića.

Ušli su i Jaramaz, i Radanov, Pokuševski, ali do kraja prve četvrtine nisu došli do izražaja, pa je posle 10 minuta igre bilo 20:15 za Australiju.

Posle izlaska Jokića iz igre, Srbija nije uspela da preuzme kontrolu dešavanja na terenu, ali je Petrušev odmah po ulasku pogodio trojku, zatim je poentirao i Milutinov, pa su ''orlovi'' prišli na poen zaostatka.

Sve razigraniji je bio i Vasa Micić, Srbija je zaigrala i znatno bolje u odbrani, a kao plod toga je i prelazak u vođstvo 28:27 posle poena Avramovića iz kontre.

Bio je to najbolji period igre našeg tima, ali nije dugo potrajao, jer su Australijanci brzo vezali pet poena i vratili prednost. 

Odmah je to naš selektor ''presekao'' tajm-autom i uvođenjem Jokića, posle čega sve bolji Petrušev vezuje četiri poena i donosi izjednačenje. Međutim, kao po pravilu ''orlovi'' staju kad nam se učini da preuzimaju kontrolu, pa Australija brzo pravi svoju novu seriju od 6:0 i stiže do maksimalne prednosti od početka meča - 38:32. 

U samom finišu poluvremena, Marinković koristi promašen zicer Gidija i pogađa iz kontre, a posle još jedne odlične odbrane našeg tima, usledila je i Avramovićeva kontra i poeni za vođstvo Srbije 40:39!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke