POLUVREME - Srbija "melje" Portorikance i to bez šuta za tri

Autor: Nemanja Janošev
sreda 31.07.2024.
18:04
Izvor: Sportske.net

Dominantno izdanje.

FIBA Basketball
FIBA Basketball

Povezane vesti

Košarkaši reprezentacije Srbije ubedljivo vode protiv Portorika rezultatom 35:42 u meču drugog kola grupne faze Olimpijskih igara

Portorikanci vole brzu igru i umeju da je igraju, ali nije to baš tako efektno kada protiv sebe imate znatno kvalitetniju selekciju koja očigledno ima mogućnost da se adaptira na razne sisteme.

Dosta čvrsta odbrana izabranika Svetislava Pešića iz koje je proizilazila tranziciona igra pod dirigentskom palicom Nikole Jokića, a najčešći egzekutor bio je Filip Petrušev sa čak osam od prvih 10 poena.

Krilnom centru je prijala saradnja sa Jokićem i u prvih šest minuta, pre nego što je završio na klupi, ubacio je 10 poena sa samo jednim promašajem, a imao i četiri skoka. Do tada je i Jokić upisap šest skokova i četiri asistencije, od čega tri za Petruševa.

Dominirali smo u skoku, ali nas ni ovog puta, nije služio šut za tri poena. Znali smo da će Portorikanci pogađati i da će to biti njihova glavna snaga, a do sada se istakao Kristofer Ortiz koji je imao 3/3.

Desetak minuta Srbija je igrala bez početne petorke i to je odlično funkcionisalo pošto smo stvorili 17 poena viška zahvaljujući čvrstoj odbrani i zaista zavidnoj roli svakog pojedinca. Istakli su se Vasa Micić svojim odlučnijim stavom, kao i Nikola Milutinov koji je bio neprikosnoven pod oba koša. 

I zaista, bez obzira na to ko se nalazio na parketu, nismo popuštali gard. Em snažniji, em taktički bolji, em uigraniji... Još samo šut nedostajao je Srbiji da to bude jedna ultra-dominantna predstava, ali shvativši da ne pogađaju, naši reprezentativci nisu previše forsirali.

Grešili smo u finišu prvog poluvremena što je, bez obzira na preostalih 25 sekundi do kraja i "+17", nateralo Svetislava Pešića pozove tajm-aut. Šut za tri nam iznosi 2/9.

Filip Petrušev ima 13 postignutih poena, Nikola Jokić 10, uz devet skokova i pet asistencija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke