POLUVREME - Srbija se odlično držala, a onda se sve raspalo za pet minuta!

Autor: Darko Mitrović
sreda 17.07.2024.
18:58
Izvor: Sportske.net

Ponovo bez kapitena Bogdanovića, Srbija pruža dobar otpor Amerikancima, ali...

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Dan posle poraza od Australije (73:84) u Abu Dabiju, reprezentacija Srbije večeras na istom mestu igra i protiv Amerikanaca koji posle prvog poluvremena vode sa 59:45.

Počelo je vrlo dinamično. Stef Kari je pogodio trojku za Amerikance, na drugoj strani Petrušev poentira preko Lebrona, ali je selektor Pešić oštro reagovao zbog nedosuđenog faula, pa je kažnjen tehničkom greškom.

Gudurić je nešto kasnije doneo izjednačenje našem timu, ali Stef Kari je odmah ''namestio ruku'', nova njegova trojka za 7:4 u korist Amerikanaca.

Stigao je zatim i do devetog poena, ali uzvraća Aleksa Avramović sa sbojih pet u nizu, za izjednačenje na 9:9!

To je bio uvod u seriju našeg tima za vođstvo od 14:9 posle pogotka Nikole Jokića.

Igralo se sa dosta intenziteta u tim trenucima, očigledna je motivacija i kod jednih i kod drugih, kao da je u pitanju meč na nekom zvaničnom takmičenju.

A onda, posle tajm-auta sredinjm prvog kvartala ''šoutajm'' reprezentativaca Srbije i atraktivna zakucavanja Petruševa, pa Dobrića za vođstvo ''orlova'' od 20:16.

Usledio je novi tajm-aut, posle kog je adebajo pogodio trojku iz kornera, a selektor Pešić je u tim trenucima prvi put na teren poslao Vasu Micića, baš kao i Uroša Plavšića, a ubrzo je ušao i Vanja Marinković, čime je i potvrđeno da njegova jučerašnja povreda nije bila teže prirode.

U finišu prvog kvartala Amerikanci su sa linije penala preko Edvardsa nakratko poveli, ali je Srbija uzvratila preko Marinkovića uz zvuk sirene, na asistenciju Petruševa preko celog terena - 28:28 posle prvih deset minuta igre.

Druga deonica počela je trojkom Marka Gudurića od tablu, a posle još jedne izgubljene lopte amerikanaca, već pete od početka meča, i Micić pogađa za tri poena, za najubedljivije vođstvo Srbije od početka meča - 34:28.

Lebron Džejms na drugoj strani prekida seriju našeg tima, poenima uz faul Petruševa. Nešto kasnije Embid pogađa uz faul koji je napravio Jokić, a nakratko je Kari svojim dvanaestim poenom vratio blagu prednost Amerikancima.

Ubrzala se igra u tim trenucima, ređali se atraktivni poeni na obe strane - prvo Jokić, pa opet Kari na drugoj strani, uzvratio je Petrušev zakucavanjem, a onda novi poeni Karija - trojka uz faul Avramovića za 44:40 u korist Amerikanaca. Već 18 poena Stefa Karija posle 15 minuta igre!

Tada su već počeli ozbilniji problemi za naš tim, za tri je pogodio i Edvards, pa su Amerikanci prvi put stigli do vođstva od sedam poena razlike.

Reagovao je selektor Pešić tajm-autom, amerikanci su stigli i do ''plus 9'', a njihovu seriju je konačno prekinuo Jokić svojim poenima.

Međutim, bio je to kratkotrajni bljesak, Adebajo je svojim poenima doneo dvocifrenu prednost Amerikancima, koji su pojačali čvrstinu u odbrani, pre svega na Jokiću, i naši ''orlovi'' su ostali bez rešenja u napadu.

Nikola Jokić 11 poena u prvom poluvremenu za naš tim.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke