POLUVREME - Srbija vodi protiv Grčke, Pešić isprobava i proverava!

Autor: Lazar Nikolić
ponedeljak 22.07.2024.
20:54
Izvor: Sportske.net

Deli se minutaža.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Povezane vesti

Košarkaši Srbije vode protiv Grčke sa 48:39 posle prvog poluvremena pripremne utakmice za Olimpijske igre u "Beogradskoj areni".

Najefikasniji u našoj selekciji posle uvodnih 20 minuta bio je kapiten Bogdan Bogdanović sa 10 poena, Filip Petrušev je postigao 9, a Nikola Jokić poen manje.

Kod Grka Janis Adetokumbo sakupio je 11 poena, on je i najefikasniji akter dosadašnjeg dela meča.

Selektor Svetislav Pešić imao je za večerašnju utakmicu svih 16 igrača u rosteru, te je imao priliku da još jednom vidi sve adute pred put na Olimpijske igre i donese poslednji sud o tome koji 12 košarkaša će predstavljati našu zemlju na olimpijskom turniru.

Što se Grka tiče oni su večeras bili bez svog prvog plejemjkera Nika Kalatesa, koji je neizvstan za Igre u Parizu.

Srbija je na parket pune „Arene“ izašla sa petorkom Avramović, Bogdanović, Dobrić, Petrušev i Jokić, dok je tim selektora Vasilisa Spanulisa predvodio Janis Adetokumbo.

Zaigrali su čvrsto od starta naši momci, oterali Grke od koša u uvodnim napadima, dok je prve poene za Srbiju večeras postigao kapiten Bogdanović, a posle trojke Jokića domaćin je kompletirao seriju od 6:0 na startu meča. Odgovor je usledio od strane Janisa, koji je uzeo loptu u svoje ruke, vezao osam poena i smanjio na 10:8.

Uzvratili su raspoloženi Petrušev i Bogdanović, a Srbija igrala u izuzetnom ritmu, što je našoj selekciji donelo vođstvo od 19:11. Ubrzo smo posle trojke Bogdanovića po prvi put imali dvocifrenu prednost (23:13). Upravo je kapiten odmah nakon pogotka izašao sa parketa, pa smo u finišu prve deonice igrali u potpuno novoj petorci koju su činili Micić, Gudurić, Marinković, Jović i Milutinov, a prednost „orlova“ prepolovljena na 26:21.

Dok je Jokić bio na klupi MIlutinov je sjajno koristio svoje minute na parketu. Bio veoma dobar na oba kraja terena i sakupio sedam poena, uz to stigao i da "zalepi" Janisa pod košem.

Umesto Milutinova na parket je ušao i naš treći centar Plavšić i "zakucao" za novu maksimlanu prednost od 34:23. 

Nije baš sve bilo u duhu prijateljske utakmice, pa su zbog protista selektori Spanulis i Pešič sredinom druge deonice dobili po tehničku. Nakon toga Grci su zaigrali bolje, napravili seriju 7:0 i potupno se vratili u meč - 34:30. To je bio znak da Pešić u igru vrati Jokića, a trojka Petruševa prekinula je nalet rivala.

Do kraja prvog dela Pešićev tim je sačuvao prednost i otišao na odmor sa vođstvom od 48:39.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke