Poznati Litvanac: "Srbija u košarci kao nekada Brazil u fudbalu i to je mana!"

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 24.07.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Ipak, vide Srbiju kao jednog od favorita.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Donatas Urbonas je jedan od najpopularnijih evropskih novinara u ovom trenutku kada je reč o košarci i veoma dobro analizira situaciju u evropskoj košarci, a ovog leta je zajedno sa svojim najbližim saradnicima govorio o tome ko bi mogao da savlada reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država. 

Upravo je Urbonas prvo spomenuo Srbiju, a naglasio je Nikolu Jokića kao unapređenje tima od prošle sezone. 

"Imaju najboljeg igrača na svetu. Ne možete mnogo pogrešiti. Svidelo mi se kako igraju na Mundobasketu. Jokić je veliko unapređenje tog tima", rekao je Donatas. 

Sa druge strane, njegov saradnik Gutis Blaževičijus je istakao da je Bogdanović lider našeg nacionalnog tima. 

"Bogdanović je i dalje čovek koji je lider, Jokić je taj koji je nesebičan. Video sam to u NBA ligi, Jokić tamo dobija više lopti, ali u Srbiji neće biti tako. Imaju dva poraza, a u ta dva meča Bogdan nije igrao", rekao je on. 

Donatas se nadovezao na jednu stvar koju je primetio u prijateljskim utakmicama reprezentacije Srbije. Smatra da lopta nekad i previše kruži. 

"Nekad mi se čini da su kao brazilski fudbaleri, dođu do linije gola, pa onda vrate da još driblaju. Micić neće imati istu ulogu, neće imati ulogu, Aleksa je glavni plejmejker i meni se to sviđa. Imate Bogdana i Jokića, i sviđa mi se da Micić bude na klupi. Neverovatan je to doprinos sa klupe", rekao je on. 

Prisetio se da je Jokić bio pozvan na proslavu srebra prošle godine.  

"Čuo sam da je hemija u ekipi savršena i Jokić uživa u svemu tome. Čak iako nije igrao prošle sezone za reprezentaciju. On je slavio srebro sa timom prošle godine. Zvali su ga na proslavu. Svi su oni porodica. Za Nikolu je mentalni podsticaj ovo učešće u reprezentaciji", rekao je Urbonas. 

Nakon svih ovih njegovih reči, drugi novinari su odmah priznali "grešku" i smatraju da su donekle potcenili Srbiju za koju misle svakako da će biti u polufinalu. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke