Predlažu pet novih sportova za OI 2028, za koliko ste čuli, a koliko njih ste igrali?

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 10.10.2023.
08:45
Izvor: Sportske.net

Nama je nebitno jer medalja iz ovih sportova teško da će biti...

 EPA-EFE/CJ GUNTHER
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Povezane vesti

Bliže nam se Olimpijske igre u Parizu koje su na programu sledeće godine, a već se razmišlja i unapred, pa se postavilo pitanje novih sportova na OI u Los Anđelesu 2028. godine. 

Čak pet novih sportova se predlaže za 2028. godinu, a to su kriket, lakros, skvoš, bejzbol, softbol i fleg fudbal.

Kriket se našao na OI 1900. godine, igra se globalno, i velike su šanse da ćemo ga gledati i u Los Anđelesu. Lakros je bio na OI 1904. i 1908. godine, potom je bio demonstrativni sport, dok se skvoš nikada nije našao na OI.

Bejzbol i softbol su praktično jedan sport, bejzbol su igrali muškarci, softbol dame na OI u Tokiju, ali nećemo ih gledati u Parizu. Ipak, mogli bi da se vrate u Tokiju. 

Poslednji fleg fudbal je najveća nepoznanica, radi se o beskontaktnom američkom fudbalu i on je predlog za naredne OI od strane NFL-a.

U Parizu su na programu sledeći sportovi:

Vodeni sportovi (umetničko plivanje, ronjenje, maratonsko plivanje, plivanje i vaterpolo), streljaštvo, atletika, badminton, košarka (košarka i 3x3), boks, brejk-dens, kanu, biciklizam, konjički sport, mačevanje, hokej na travi, fudbal, golf, gimnastika, rukomet, džudo, moderni petoboj, veslanje, ragbi, jedrenje, streličarstvo, skejtbording, penjanje, surfovanje, stoni tenis, taekvondo, tenis, triatlon, odbojka, dizanje tegova i rvanje. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke