Prokletstvo nosilaca zastave, poslednjih OSAM Igara samo jedna medalja!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.07.2021.
17:16
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da će se prokletstvo prekinuti na ovim Igrama.

rs.n1info.com

Povezane vesti

San svakog sportiste jeste da nosi zastavu svoje države na otvaranju Olimpijskih igara, ali to nosi i ogroman teret pred kojim su mnogi poklekli u prošlosti. 

Nisu bile česte situacije da nosioci zastave osvoje medalju na Olimpijskim igrama, zapravo, to je bio slučaj samo jednom u poslednjih osam Igara. 

Poslednji nosilac zastave naše zemlje na otvaranju OI bila je Ivana Maksimović, bilo je to u Riju 2016. godine kada nije uspela da osvoji medalju. Nije to učinio ni veliki Novak Đoković 2012. godine, setimo se borbe za treće mesto i poraza od Huana Martina Del Potra, a nije bila bolja situacija ni sa Jasnom Šekarić kojoj je izmakla medalja 2008. godine. 

Četiri godine pre toga Dejan Bodiroga je nosio zastavu, a naša košarkaška reprezentacija je ispala u četvrtfinalu iako je bila među favoritima za osvajanje medalje. 

Jedinu medalju u poslednjih 36 godina i to zlatnu osvojio je Vladimir Grbić sa odbojkaškom reprezentacijom 2000. godine u Sidneju, setimo se dominantne reprezentacije koju je predvodio sa klupe Zoran Gajić. 

Godine 1996. zastavu je nosio Igor Milanović koji takođe nije uzeo medalju, 1992. godine nismo učestvovali, a 1988. godine u Seulu Matija Ljubek nije uspeo da stigne do odličja. 

Slab niz, želimo da Sonja Vasić i Filip Filipović prekinu ovaj slab niz.

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.