Prokletstvo nosilaca zastave, poslednjih OSAM Igara samo jedna medalja!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 22.07.2021.
17:16
Izvor: Sportske.net

Nadamo se da će se prokletstvo prekinuti na ovim Igrama.

rs.n1info.com
rs.n1info.com

Povezane vesti

San svakog sportiste jeste da nosi zastavu svoje države na otvaranju Olimpijskih igara, ali to nosi i ogroman teret pred kojim su mnogi poklekli u prošlosti. 

Nisu bile česte situacije da nosioci zastave osvoje medalju na Olimpijskim igrama, zapravo, to je bio slučaj samo jednom u poslednjih osam Igara. 

Poslednji nosilac zastave naše zemlje na otvaranju OI bila je Ivana Maksimović, bilo je to u Riju 2016. godine kada nije uspela da osvoji medalju. Nije to učinio ni veliki Novak Đoković 2012. godine, setimo se borbe za treće mesto i poraza od Huana Martina Del Potra, a nije bila bolja situacija ni sa Jasnom Šekarić kojoj je izmakla medalja 2008. godine. 

Četiri godine pre toga Dejan Bodiroga je nosio zastavu, a naša košarkaška reprezentacija je ispala u četvrtfinalu iako je bila među favoritima za osvajanje medalje. 

Jedinu medalju u poslednjih 36 godina i to zlatnu osvojio je Vladimir Grbić sa odbojkaškom reprezentacijom 2000. godine u Sidneju, setimo se dominantne reprezentacije koju je predvodio sa klupe Zoran Gajić. 

Godine 1996. zastavu je nosio Igor Milanović koji takođe nije uzeo medalju, 1992. godine nismo učestvovali, a 1988. godine u Seulu Matija Ljubek nije uspeo da stigne do odličja. 

Slab niz, želimo da Sonja Vasić i Filip Filipović prekinu ovaj slab niz.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke