PRVI SET - Maraton i atomski tenis, Novak na set od zlata!

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 04.08.2024.
15:44
Izvor: Sportske.net

Vrhunska borba.

EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Povezane vesti

Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je prvi set u finalu Olimpijskih igara protiv Karlosa Alkaraza rezultatom 7:6 (3).

Set dostojan finala za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama! Duge razmene, dugi gemovi i odličan tenis sa obe strane.

I jedan i drugi teniser imali su problema sa prvim servisom, ali podizali su procente kako je set odmicao. Tako su i Novak i Karlos dolazili u situacije da uzmu servis svom protivniku, ali čuvali su svoje dragocenosti.

Dosta ujednačen susret po većini parametara s tim što je Karlos Alkaraz imao bolji odnos pogođenih vinera iz bekhenda i forhenda, ali je Novak manje grešio.

Prevazišao je prvi set i sat vremena, a najveći pritisak Đoković je opsetio u devetom gemu kada je promašio zicer na mreži i doveo Karlosa u priliku da mu otme servis. Srećom, odlično je izgradio poen koji ga je doveo do mrežice i smeča za izjednačenje. Ipak, Španac je nastavio da preti brejkom, malo je grešio i Đoković kao da se bolje snalazio kada je bio pod onim najvećim pritiskom. Čak pet ih je imao Karlos i svih pet je propustio. 

Pritisak je potom prešao na stranu Španca koji je servirao za ostanak u setu. Osetilo se to za nijansu, a Đoković je pokušavao ponovo da primora rivala na greške i pokuša dodatno da ga unervozi pri 30:30. Međutim, nije uspeo i posle 10 odigranih gemova rezulat je bio ujednačen.

Voleo je Karlos da poziva Đokovića na mrežu pokušavajući i da ga izmori i da iskoristi, ali dobro se srpski teniser da se nosi sa tim i ponovo sačuva servis. Bilo je važno da Novak zadrži poziciju na osnovnoj liniji gde je bio daleko sigurniji.

Došao je Đoković do brejk, ujedno i set prilike, ali svaka kraća lopta je značila agresivnijeg Alkaraza i retko pogrešivog. Išlo se u taj-brejk... Slika se ni tamo nije drastično promenila pošto smo gledali kako obojica osvajaju poene na svoje servise sve dok Novak moćnim riternom nije napravio mini-brejk za 4:3 što je konvertovao u 6:3 posle svojih servisa!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke