Prvi srpski putnici u Tokio, otišla prethodnica!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 10.07.2021.
22:15
Izvor: Sportske.net

Srpski tim otputovao kako bi se uverio da su svi uslovi ispunjeni.

Beta
Beta

Povezane vesti

Prethodnica misije Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) otputovala je večeras u Tokio uoči početka Olimpijskih igara, čije je otvaranje zakazano za 23. jul.

U avionu, koji preko Istanbula leti za Tokio nalaze se šef misije Nataša Janković, njen zamenik, kao i deo lekarskog osoblja, preneo je sajt OKS-a.

Oni će po dolasku održati tehničke sastanke sa organizatorima oko detalja vezanih za dolazak i boravak srpskih takmičara, transport, treninge i druge logističke stvari.

"Naš glavni zadatak biće da pripremimo sve u delu Olimpijskog sela u kojem će odsesti naši olimpijci, i da im obezbedimo uslove kako bi mogli da se fokusiraju samo na svoj nastup i što bolji rezultat", rekla je Janković.

"Takođe, imaćemo nekoliko sastanaka sa predstavnicima Medjunarodnog olimpijskog komiteta i Organizacionog komiteta Tokio 2020 kako bi bili sigurni da su do kraja ispunjeni svi bezbednosni protokoli u vezi sa zaštitom od infekcije virusom korona, kao i logistički uslovi za treniranje naših sportista i nastupe na takmičenjima", dodala je ona.

Janković je ocenila da će ove Igre biti drugačije od drugih, pre svega zbog korona protokola.

"Najbitnije je da svi sportisti budu zdravi i zaštićeni od infekcije korona virusom, što je preduslov za njihov nastup na Igrama. Svi smo uložili ogromne napore da sprovedemo u delo ovaj logistički jako izazovan projekat", rekla je ona.

Od srpskih sportista sledeći će u Japan krenuti reprezentativci u basketu 3x3, koji iz Beograda kreću u ponedeljak rano ujutru.

Prve dane provešće u Karatsuu na pripremnom kampu, a zatim će se pridružiti ostalim takmičarima u Selu.

Do sada srpski olimpijski tim broji 85 takmičara.

Otvaranje Olimpijskih igara biće održano 23. jula, a Igre će trajati do 8. avgusta.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.