Sinančević solidan u finalu, kajakaši su mogli više!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 05.08.2021.
08:11
Izvor: Sportske.net

Bez medalje danas za Srbe.

EPA-EFE/YAHYA ARHAB

Povezane vesti

Srbija je završila sa današnjim danom na Olimpijskim igrama pošto je svoje finale završio Armin Sinančević i to na sedmom mestu, dok su kajakaši Strahinja Stefanović i Milica Novaković ostali bez finala. 

Armin Sinančević je bio odličan, u jednom trenutku i peti, ali je bilo jasno već posle dve serije da mora da dobaci skoro do 22 metra ukoliko želi do medalje. Na kraju, sedmo mesto. 

Sinančević je najbolji hitac imao u prvoj seriji kada je kuglu bacio do 20,89 metara. On je nakon toga četiri puta prestupio, dok je u četvrtoj seriji bacio 20,44 metra.

Zlatnu medalju iz Rio de Žaneira odbranio je Amerikanac Rajan Krauzer, koji je u današnjem finalu čak tri puta pomerao granicu olimpijskog rekorda koji je postavio pre pet godina.

Svetski rekorder je na kraju trijumfovao s bačenih 23,30 metara u poslednjoj seriji.

Krauzer je u Riju pobedio s rezultatom 22,52 metra, a danas je u svih šest serija  bacao preko te daljine - 22,83 metra u prvoj, 22,93 u drugoj, 22,86 u trećoj, 22,74 u četvrtoj i 22,54 metra u petoj seriji.

Srebrnu medalju osvojio je njegov sunarodnik Džo Kovač s rezultatom 22,65 metara, dok se na poslednji stepenik pobedničkog postolja popeo Novozelandjanin Tomas Volš hicem od 21,88 metara.

U kajaku Strahinja Stefanović na 200 metara, završio je kao peti polufinale sa 35,855 sekundi, a prva četiri mesta su vodila u finale. Stefanović je B finale završio za 36,329 sekundi što je bilo dovoljno za treće mesto, odnosno ukupno 11. u ovoj disciplini.

Milica Novaković je na 500 metara umalo stigla do finala, bila je treća u svojoj grupi, a samo su dve pozicije vodile u finale. Novaković je u svojoj zauzela treće mesto s vremenom minut i 53,149 sekundi.

U B finalu je završila četvrta, što znači da je 12. u ukupnom plasmanu. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.