Evropski dobio svetskog šampiona - Španija zatvorila Dončića, ali uzalud

Autor: Sportske Net
nedelja 01.08.2021.
12:13
Izvor: Sportske.net

Vrlo neizvesna utakmica.

Baloncesto España/Twitter
Baloncesto España/Twitter

Povezane vesti

Košarkaši Slovenije u samoj završnici slavili su protiv  Španije 87:95 (24:20, 20:21, 26:27, 17:27) i tako obezbedili plasman u četvrtfinale sa prve pozicije. Španski tim je vodio gotovo čitav meč, čuvajući prednost od nekoliko poena, u nekom momentu imali su čak 11 poena razlike, ali je poslednja četvrtina presudila. 

Utakmica je bila ujednačena celim svojim tokom, ali Španci su spremno pristupili ovoj utakmici. Tome u prilog svedoči ćinjenica da je Skariolo svoju defanzivnu liniju organizovao tako da maksimalno zatvori Luku Dončića, glavnog aduta slovenačkog tima, koji nije upisao onoliko poena koliko smo od njega navikli. 

Prvu četvrtinu dobili su Španci 24:20, dok je druga protekla prilično sličnim učinkom oba tima, pa je na poluvremenu bilo 44:41 za "furiju". Gotovo isto kao prethodna, u trećoj deonici viđena je prava borba, koja je za pola koša pripala Sloveniji. 

Uspeli su Slovenci da povedu početkom poslednjeg kvartala 72:70, ali Španci su imali spremne odogovore. U prva četiri minuta Španija je ubacila četiri trojke. 

Sloveniju je predvodio Čančar sa 22 poena, dok je Prepelič upisao 15, a Tobi 14 uz 13 skokova. Luka Dončić nije bio efikasan kada je broj poena u pitanju, ali najbolji igrač slovenačkog tima upisao je 12 poena, 14 skokova i 9 asistencija i bio na pragu tripl-dabla. 

U ekipi Španije Rubio je upisao 18 uz devet asistencija, a Abalde 14. Fernandez 12 i Ljulj po 12. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke