Španci besne - On ne igra, kriv klub!

Autor: Maša Vuković
subota 24.07.2021.
19:50
Izvor: Sportske.net

Ipak bez Huanča.

EPA-EFE/KAI FOERSTERLING

Povezane vesti

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će Huančo Ernangomes biti deo španske selekcije za Igre u Tokiju, danas je ta informacija demantovana. 

Huančo je povredio rame u pripremnom meču sa reprezentacijom, ali povreda nije bila ozbiljna, pa se njegov nastup očekivao. Ipak, on neće biti u sastavu tima, a predsednik Košarkaškog saveza Španije Horhe Garbahosa osudio je ovu odluku naglasivši da je njegov klub kriv. 

"Huančo želi da igra, ali njemu nije dozvoljeno da igra. Imali smo bezbroj lekarskih pregleda i niko nam nije rekao da Ernangomes ne treba da igra na OI. Nemamo ni problem sa NBA kao organizacijom, imamo samo problem sa predsednikom košarkaških operacija Džersonom Rosasom. Da odluka u vezi sa njegovim neigranjem ima veze sa pogoršanjem povrede ili nečim sličnim, razumeli bismo. Međutim, ovo nije taj slučaj. Sve je nadrealno. Lekari se sigurno nisu predomislili bez ikakvog razloga“, izjavio je bivši NBA košarkaš i španski reprezentativac.

Španija je u grupi sa Argentinom, Japanom i Slovenijom, pa će odsustvo košarkaša Minesote biti veliki hendikep za "furiju" već u grupnoj fazi. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.