Španci praše Francuze gde ih vide - Kameljo obezbedio "furiji" titulu nezvaničnog prvaka sveta!

Autor: Nemanja Janošev
petak 09.08.2024.
20:48
Izvor: Sportske.net

Dominacija Španaca.

EPA-EFE/MOHAMMED BADRA
EPA-EFE/MOHAMMED BADRA

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Španije osvojili su zlatnu medalju na Olimpijskim igrama pošto su u finalnoj utakmici savladali Francusku rezultatom 5:3 nakon produžetaka.

Nakon što su na Evropskom prvenstvu izabranici Luisa de la Fuentea u polufinalu izbacili Francusku, sada korak dalje to čine i momci Santija Denmije. Posle 3:3 u regularnom delu, golovima Serđa Kamelja u produžecima, Španija tako posle 1992. još jednom osvaja olimpijsko zlato i ovog leta su tako kompletirali oba velika takmičenja.

Bez obzira na to što su se domogli finala, ovo jesu dve najkvalitetnije selekcije na turniru. Francuzi su, na papiru, imali jaču ekipu od Španije imajući u vidu da su tu bili Majkl Olise, Žan-Filip Mateta, Aleks Lakazet. Plejada supertalentovanih igrača iz Lige 1 za koje ovog leta nije bilo mesta kod Didijea Dešana.

Špance je predvodio sjajni Aleks Baena, uz Fermina Lopeza i Serđa Gomeza, tu je bio i stameni Pau Kubarsi... Sve su to bili igrači koji su i počeli ovaj duel.

Već posle 11. minuta, Enco Milo je promenio rezultat u korist Francuske. Lopta je imala čudnu putanju i potpuno iznenadila Arnoa Tenasa. Međutim, domaća selekcija se nije lepo proslavila u defanzivnim postavkama posle toga i od 18. do 28. minuta primili su tri gola. Ozbiljno loše su reagovali kod pogodaka Fermina Lopeza koji se u dva navrata "ušunjao" i matirao Giljema Restea, a onda je magiju izveo Aleks Baena iz slobodnjaka za 1:3 i "blickrig".

Glavna uzbuđenja smo posle toga dobili tek na kraju meča. Prvo je u 79. minutu Manges Aklijuš skrenuo oštar centaršuta Majkla Olisea u mrežu, a onda se desila potpuna drama kada je Kalimuendo iznudio penal. Koliko neoprezan i neinteligentan potez Huana Mirande u nadoknadi vremena, taman kada se činilo da će Španci odneti i ovaj trofej tokom leta. Dve vrhunske prilike imali su i jedni i drugi pre nego što je brazilski sudija Abati označio produžetak.

A, tamo, Serđo Kameljo matira Tenasa po četvrti put na ovoj utakmici u 100. minutu i vraća Špance u vođstvo. Prelepa završnica mladog fudbalera Rajo Valjekana i to se ispostavio kao odlučujući momenat. Isti igrač im je zapečatio sudbinu u 120. minutu još jednom prelepom egzekucijom.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke