Dobra izmena Brazila i loša Španaca odlučila finale u fudbalu!

Autor: Milovan Longinov
subota 07.08.2021.
16:05
Izvor: Sportske.net

Velika borba

EPA-EFE/JEON HEON-KYUN
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Brazila osvojila je Olimpijske igre pošto je nakon produžetaka pobedila selekciju Španije rezultatom 2:1 (1:1). 

Strelci za Brazil bili su Kunja u 45. i Malkom u 108. minutu, dok je za Špance pogodio Ojarzabal u 61.

Ključni trenutak dogodio se na startu produžetaka, Malkom je ušao u igru za Brazil, a Valjeho za Špance. Malkom je pretrčao Valjeha kao da ga nema i u 108. minutu rešio pobednika. 

Brazil je imao veliku šansu da povede u 38. minutu, Unai Simon je u naletu promašio loptu i oborio rivala, a sudija posle VAR asistencije pokazao na belu tačku. Ipak, Ričarlison je očajno šutirao preko prečke.

U nadoknadi vremena Brazil je poveo, Pau Tores je loše procenio let lopte, to je iskoristio Kunja, koji je prihvatio i pogodio za 1:0

Na poluvremenu ušli su Soler i Brajan Hil umesto Merina i Asensija i to je urodilo plodom. U 61. minutu Soler je centrirao, a Ojarzabal sa druge stative uhvatio volej za 1:1.

Brazil je doduše pre toga imao veliku šansu da reši sve dileme, Ričarlison je izašao sam na Simona, koji je zakačio loptu, a potom pogodila i prečku i pala u peterac. 

Španci su sa druge strane u finišu dva puta pogodili prečku, prvi put posle centaršuta, a onda je Brajan Hil u 89. minutu zatresao okvir gola sa 20 metara. 

Promene rezultata  nije bilo, pa su odlučivali produžeci. Iz nekog razloga u igru je ušao Hesus Valjeho, koji je često bio na udaru kritičara, dok je sa druge strane ušao Malkom i ovaj duel je odredio pobednika.

U 108. minutu sevnula je kontra, Malkom je primio loptu i pobegao Valjehu i pogodio dalji ugao za 2:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke