Španija trojkama preokrenula, pa potopila Srbiju

Autor: Sportske Net
četvrtak 29.07.2021.
12:06
Izvor: Sportske.net

Preokret Španije. Srbija ispustila +10, pa poražena sa 15 razlike.

 EPA-EFE/KIYOSHI OTA
EPA-EFE/KIYOSHI OTA

Povezane vesti

Srpske košarkašice poražene su od Španije na Olimpijskim igrama u Tokiju. U drugoj rundi grupe A, Srbija je izgubila 85:70 (19:20, 22:24, 18:14, 26:12). Srbija je imala prednost od tri poena na poluvremenu, i diktirala tempo igre, da bi španske košarkašice uspele da preokrenu u drugom poluvremenu, a preokret je započela Maite Kazorla svojim trojkama u trećoj deonici. 

Dramatično je otpočeo meč u Tokiju.

Srbija je upisala prve poene na meču preko Tine Krajišnik. Španski tim je preuzeo blagu inicijativu iako se s početka pisalo mnogo promašaja na obe strane. Ndur je najviše pretila našem timu, koji je igrao odličnu odbranu. Jelena Bruks je sa distance smanjila prednost, koju je Srbija stigla, a potom i povela, doduše sa pola koša prednosti na kraju prve četvrtine.

Srbija je igrala dobru odbranu, dok je Španija imala nekoliko loših realizacija u pokušaju da se organizuje napad. Gubila su loptu španske košarkašice, što je Srbija naravno iskoristila i povela sa maksimalnih 10 razlike. Španija je postavila zonsku odbranu 2-3, ali Srbija je našla rešenje da probije zonu šutom sa distance.  Do kraja, tim Marine Maljković je malo posustao i izgubio ritam, pa su na poluvremenu vodile 44:41.

Srbija je dobro otvorila drugo polvureme i povela 8:2. Međutim Kazorla je smanjila rezultatsku prednost vezavši dve trojke za španski tim. Mučila se Srbija u napadu, a protivnice lako dolazila do poena. Usledile su još dve trojke Kazorle i Španija je preuzela vodstvo 57:55. Španska selekcija je trojkama stekla zavidnu prednost od šest poena nad selekcijom Marine Maljković.

U poslednjoj deonici tim Lukas Mondela održavao je prednost. Srpska selekcija nije uspela da nađe priključak, nekoliko promašaja ređao je naš tim, što se odrazilo na rezultat. Krenulo je nizbrdo za Srbiju. Trojkama je "furija" uspstavila dominaciju, ali Ivon Anderson vezala četiri poena i smanjila na pet razlike, ali nije uspela da preokrene. 

Najefikasnija u španskom timu bila je Torens sa 25 poena, Ndur je stala na 20 poena i devet skokova, a Kazorla 17 (pet trojki). 

Za Srbiju Bruks je upisala 16 poena, dok je Anderson postigla 13 poena, osam skokova i četiri asistencije. Dvocifrena je bila i Sonja Vasić sa 12 poena, šest skokova i tri asistencije. Isti broj poena upisala je Tina Krajišnik. 

Naredni meč Srbija igra sa Južnom Korejom 1. avgusta od 14 sati. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke