Srbija bez rešenja za "slovenačkog Ivana Miljkovića", večeras navijamo za Francusku!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 30.07.2024.
18:21
Izvor: Sportske.net

Košarka, fudbal, sada i odbojka...

volleyballworld.com
volleyballworld.com

Povezane vesti

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije poražena je od selekcije Slovenije rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:19) u meču drugog kola grupne faze olimpijskog turnira u Parizu.

Izabranici Igora Kolakovića danas nisu uspeli da ponove igru protiv Francuske kada je malo nedostajalo da "Plava četa" priredi iznenađenje protiv domaćina, pa će eventualni plasman u narednu rundu tražiti tek posle kalkulacija. Zablistao je danas fantastični Tonček Štern pošto je odbojkaš Olimpijakosa utakmicu završio sa 22 poena.

Za tako nešto, bilo bi poželjno da Kanada večeras izgubi protiv Francuske koja bi trebalo da opravda ulogu favorita, dok bi nakon toga samo pobeda protiv Kanade pogurala Srbiju do druge runde Olimpijskih igara.

Slovenci su strpljivom igrom sačekali i dočekali trenutak da preuzmu vođstvo već na početku prvog seta, da bi Srbija sa malim nizom 3:0 uspela da izjednači rezultat sredinom seta.

Ipak, "Plava četa" nije imala rešenje za Šterna koji je danas bio ubedljivo najraspoloženiji odbojkaš na parketu arene Južni Pariz 1, pa je "Dežela" zasluženo osvojila prvi set.

Drugi je počeo na sličan način kao i završetak prvog, vođstvom Slovenije, ali su srpski odbojkaši uspeli da steknu prednost koju su ponovo izgubili sredinom seta. 

Usledila je neverovatna serija Slovenije 10:0 kada je bilo jasno da naši odbojkaši neće uspeti da se vrate u igru, ponovo je briljirao odbojkaš Olimpijakosa Štern koji je podsetio na legendarnog Ivana Miljkovića iz najboljih dana.

Početak trećeg seta dao je nadu da srpski odbojkaši mogu da osvoje prekopotreban set koji bi im produžio "život", međutim ponovo je presudila bolja igra Slovenije sredinom seta, nakon čega Srbija nije mogla do preokreta.

Odbojkaši Srbije će poslednji meč u grupnoj fazi OI igrati protiv selekcije Kanade, taj meč na programu je 3. avgusta od 21 sat.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz sve tri grupe (A, B i C), kao i dve najbolje od ukupno tri trećeplasirane selekcije.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke