Srbija bira najbolje sportiste, timove i trenere!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.12.2021.
16:21
Izvor: Beta

Ko je obeležio godinu na izmaku?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Svečanost povodom Dana Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), na kojoj će biti održan izbor za najuspešnije sportiste, timove i trenere u ovoj godini, biće održana 26. decembra, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora OKS-a.

Događaj na kojem će po 28. put biti dodeljena nagrada za najbolje sportiste počeće u nedelju od 18.00, u Domu Narodne skupštine Srbije.

Po peti put biće dodeljeno priznanje "Olimpijsko srce", za posebne zasluge i doprinose u razvoju olimpijskog pokreta u Srbiji.

Izvršni odbor je usvojio kriterijume za učešće trenera u olimpijskom programu "Pariz 2024", kao i aktuelne liste sportista i timova u okviru dva programa - "Pariz 2024" i Razvojnom.

Novokvalifikovani sportisti u programu za naredne Olimpijske igre u Parizu su bokseri Vladimir Mirončikov i Vahid Abasov.

Novi učesnici Razvojnog programa su Branko Lagundžić (kajak) i pet takmičara u tekvondou (Strahinja Milinković, Lana Komnenović, Marko Bursać, Dimitrije Ajduković i Milica Milić).

Za Šefa Misije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu imenovana je Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti.

Na sednici su za članove Anti doping agencije Srbije, koje imenuje OKS, izabrani Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije OKS-a, Damir Štajner - izvršni direktor i Sonja Vasić, sportski direktor OKS-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke