Srbija bira najbolje sportiste, timove i trenere!

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.12.2021.
16:21
Izvor: Beta

Ko je obeležio godinu na izmaku?

STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Svečanost povodom Dana Olimpijskog komiteta Srbije (OKS), na kojoj će biti održan izbor za najuspešnije sportiste, timove i trenere u ovoj godini, biće održana 26. decembra, odlučeno je danas na sednici Izvršnog odbora OKS-a.

Događaj na kojem će po 28. put biti dodeljena nagrada za najbolje sportiste počeće u nedelju od 18.00, u Domu Narodne skupštine Srbije.

Po peti put biće dodeljeno priznanje "Olimpijsko srce", za posebne zasluge i doprinose u razvoju olimpijskog pokreta u Srbiji.

Izvršni odbor je usvojio kriterijume za učešće trenera u olimpijskom programu "Pariz 2024", kao i aktuelne liste sportista i timova u okviru dva programa - "Pariz 2024" i Razvojnom.

Novokvalifikovani sportisti u programu za naredne Olimpijske igre u Parizu su bokseri Vladimir Mirončikov i Vahid Abasov.

Novi učesnici Razvojnog programa su Branko Lagundžić (kajak) i pet takmičara u tekvondou (Strahinja Milinković, Lana Komnenović, Marko Bursać, Dimitrije Ajduković i Milica Milić).

Za Šefa Misije na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu imenovana je Nataša Janković, menadžer za promociju olimpijskih vrednosti.

Na sednici su za članove Anti doping agencije Srbije, koje imenuje OKS, izabrani Dragan Radovanović, predsednik Zdravstvene komisije OKS-a, Damir Štajner - izvršni direktor i Sonja Vasić, sportski direktor OKS-a.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

0 Komentara

Molimo vas prijavite se ili registrujte kako bi mogli da ostavite komentar.