Drama u Tokiju - Košarkašice Srbije teškom mukom do četvrtfinala

Autor: Sportske Net
nedelja 01.08.2021.
15:48
Izvor: Sportske.net

Srbija kao drugoplasirana ide dalje.

OKSrbije/Twitter
OKSrbije/Twitter

Povezane vesti

Srpske košarkašice bile su uspešne u poslednjem kolu u grupi A protiv Južne Koreje i tako obezbedile plasman u četvrtfinale. Naš tim slavio je 65:61 (17:10, 15:14, 18:20, 15:17)

Srbija je dobro startovala serijom 5:0, a sve poene upisala je Crvendakić. Koreja se mučila sa realizacijom napada, pa je za pet minuta upisala svega jedan poen. Nije ni naš tim mnogo odmakao, imao je devet poena, pre svega zahvaljujući promašajima. Mogla je Srbija da stekne veću prednost. Sredinom kvartala upisale su dve vezane trojke Korejke i prišle na četiri poena zaostatka. Srbija je jako loše odigrala zadnje minute prve četvrtine, nanizala nekoliko promašaja sa distance, ali vezala na kraju četiri poena za 17:10 posle 10 minuta igre.

Loše su gradile koš izabranice Marine Maljković u prvom kvartalu. Koreja je upisala čak osam skokova u napadu.

Popravile su igru pod košem srpske predstavnice, ali mučile su se u napadu. Sonja Vasić je danas igrala vidno loše, čak četiri puta je izgubila loptu od ukupno sedam za naš tim uz nekoliko promašenih šuteva. Ipak, Srbija je pre svega zbog loše igre Koreje vodila na poluvremenu.

Koreja nije odustajala od šuta zatri poena ni u nastavku utakmice. Tvrdo su igrale Korejke i trojkom na kraju stigle do izjednačenja sredinom treće deonice. Prvim poenima Sonje Vasić Srbija je ponovo povela 42:40. Crvendakić je konačno pogodila trojku za naš tim koji je završio četvrtinu sa šest poena prednosti. 

Počelo je tvrdo poslednjih 10 minuta u Tokiju. Prve poene postigla je Andersoni to sa linije za slobodna bacanja. Vezale su pet poena Korejke i ponovo zapretile. Srbija je održavala prednost, ali je protivnički tim konstantno pretio. Kako je vreme teklo tako je odbrana srpskih košarkašica bila sve lošija, lako je reprezentacija Južne Koreje probijala blok i stizala do poena. Koreja je po prvi put na meču vodila 58:56 četiri minuta do kraja. Konačno je Jelena Bruks napravila dobar prodor i preokrenula na +4 za naš tim. 

Najbolja kod Srbije bila je Crvendakić sa 15 poena uz sedam skokova i tri asistencije, Krajišnik 14 poena uz pet skokova. 

Kod Južnokorejki istakla se Park Ji Hun sa 14 poena, sedam skokova i pet poena, dok je Kim Dan Bi postigla 15. 

Srbija će protivnika u četvrtfinalu saznati sutra, ono što je sigurno jeste da ne može igrati sa Španijom koja je iz iste grupe. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke