Srbija se mučila, ali na leđima Dušana Mandića potopila odlični Japan!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 28.07.2024.
13:25
Izvor: Sportske.net

Vaterpolisti se baš mučili protiv odličnih Japanaca.

EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT
EPA-EFE/Tibor Illyes HUNGARY OUT

Povezane vesti

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedom je startovala Olimpijske igre u Parizu pošto je danas pobedila fenomenalni i borbeni Japan - 16:15.

Heroj u pobedi Srbije bio je Dušan Mandić koji je postigao čak sedam pogodaka.

Srbija je dobro otvorila meč, pošto je Mandić sa dva identična projektila pogađao prvi ugao za 2:0. Ali, Japanci su odmah uzvratili, pošto je Inabe takođe dva puta pogodio za 2:2. Srbija je opet stekla dva gola prednosti, golovima Jakšića i Vica, ali onda je došlo do prvog pada u igri.

Japanci su vezali seriju 3:0 i na prvu pauzu otišli sa 5:4. 

Mandić i Rašović su vratili prednost Srbiju, ali je rezultatska klackalica nastavljena i do poluvremena.

Smenjivala su se vođstva, za Srbiju je pogodio Dedović, ali su Japancima prednost na poluvremenu doneli Okava, Inaba i Takuta - 8:7.

Početak drugog poluvremena opet je bio dobar za naše vaterpolisite, braća Rašović, Strahinja i Viktor su doneli preokret za 9:8, a onda je Filipović odbranio peterac Vatanabeu. 

Ali, onda je usledio i drugi veći pad u našoj igri, iako su Dedović i Drašović doneli +3 - 11:8.

Jakšić je održao tu prednost (9:12), ali se Japanci nisu predavali Suzuki i Okava su vezali dva gola za 11:12 i novu neizvesnu završnicu.

Rat nerava je nastavljen, pogađali su Inaba pa maestralni Mandić koji je održao vođstvo Srbije. Mandić je potom tri minuta pre kraja pogodio iz peterca za +2 - 15:13, što je bio njegov šesti gol na meču. 

Japanci se opet nisu predavali i nastavili su da koriste svaku šansu sa igračem više, i opet su uspeli da se vrate i izjednače na 15:15, pa je opet morao Dušan Mandić da preuze stvari u svoje ruke, novim projektilom donosi prednost Srbiji minut i po pre kraja.

I onda je konačno usledila jedna dobra odbrana Srbije sa igračem manje, uspeli smo da se odbranimo, potom i sačuvamo taj gol prednosti za prvu pobedu.

U narednom kolu Srbija igra protiv Australije, u utorak u 10.30. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke