Srbija se obukla za OI!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 16.06.2021.
23:11
Izvor: Sportske.net

Pogledajte kako će izgledati kolekcija reprezentativaca Srbije na OI.

Beta
Beta

Povezane vesti

Modnom revijom u Beogradu večeras je predstavljena olimpijska kolekcija tima Srbije za predstojeće Olimpijske igre u Tokiju. 

Srpski tim će na tom takmičenju nositi opremu poljskog brenda 4F, kao i na prethodnim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine. 

Kolekcija, koju je kreirao dizajnerski tim od 20 ljudi, zasnovana je na motivima i bojama Srbije, a u izradi su korišćeni i motivi Japana, domaćina Olimpijskih igara. Kolekcija se sastoji od 80 kombinacija boja i dezena, a osnovne boje inspirisane su srpskom zastavom, pa su korišćene vatreno crvena, intenzivno plava i čisto bela boja. 

Srpski sportisti nosiće četiri kolekcije - svečane uniforme za ceremoniju otvaranja, opremu za trening, opremu za slobodno vreme i svečanu opremu za ceremoniju dodele medalja. 

Jedna od sportistkinja koje su predstavile kolekciju je i osvajačica srebrne medalje sa Igara u Rio de Žaneiru, odbojkašica Milena Rašić. 

Ona je navela da se u ovoj kolekciji mnogo pažnje posvetilo udobnosti, ali i dizajnu i da će biti pravo uživanje nositi opremu. 

Osvajač zlatne medalje iz Rija vaterpolo reprezentativac Nikola Jakšić istakao je materijale od kojih je izradjena oprema. 

"Kada se spremate za Olimpijske igre u Tokiju, spremate se za dug put i specifične vremenske uslove koji će vladati. Mislim da je ovo oprema koja može da odgovori svim izazovima koji su pred nama u Tokiju", naveo je on. 

Glavni dizajner kolekcije "Tokio2020" Vojčeh Harus, rekao je da je pri dizajniranju opreme za srpske olimpijce tim kompanije imao na umu posebne vremenske uslove koje sportiste očekuju u glavnom gradu Japana. 

"Sportiste u Tokiju očekuju klimatske prilike drugačije od onih na koje su navikli i zbog toga smo pažljivo pristupili izboru materijala za izradu opreme. Znamo da je na velikom dogadjaju kao što su Olimpijske igre svaki detalj važan i da utiče na rezultat. Zbog toga smo koristili materijale koji omogućavaju komfor, kako na sportskim borilištima, tako i u slobodno vreme", rekao je on. 

Olimpijske igre održaće se od 23. jula do 8. avgusta u Tokiju.

Beta

Beta

Beta

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak