Srbija deklasirala svetskog viceprvaka za polufinale OI!

Autor: Sportske Net
sreda 04.08.2021.
11:18
Izvor: Sportske.net

Bravo!

OKSbije/Twitter
OKSbije/Twitter

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Olimpijskih igara posle ubedljive pobede nad Italijom 3:0 (25:21, 25:14, 25:21). Definitvno smo gledali reprizu finala Svetskog prvenstva, jer je i tada naša selekcija slavila. 

Dobro je servirao naš tim, koji je bio odlična i u prijemu. Kontre su maksimalno iskorišćene, što je dovelo i do rezultata. Odbrana i igra u polju... Jednostavno su naše odbojkašice odigrale meč za udžbenike. 

Prvi set protekao je prilično ujednačneo. Gledala se prava rezultatska klackalica. Smenjivala se prednost i jednog i drugog tima, a Srbija je u ključnom trenutku, u samom finišu seta, uspela da se odlepi na 24:20 i potpom dopusti Italijankama jedan poen, da bi već u narednom slavila. 

Druga deonica protekla je još ubedljivije za naš tim. Zaustavljena je Paula Egonu, a najveći "krivac" zato je Tijana Bošković. Srbija je sredinom seta povela 17:9 i čuvala prednost do kraja. Italija je upisala 14 poena u drugom setu za ubedljiv ovdstvo srpske selekcije.

Treći set Italijanke su bolje otvorile. Povele su 10:6, ali je Srbija uspela da stigne protivnice i izjednači na 13:13, a potom i povede 19:15. Blokovi postavljeni na mestu i odlična igra u polju dovele su našu reprezentaciju do nove pobede.

Tijana Bošković je bila ubedljivo najbolja na terenu sa 24 poena. 

Naredni protivnik srpskih odbojkašica biće selekcija Sjedinjenih Američkih Dražava, koja je bila bolja od Dominikanske republike. Ove dve selekcije sastale su se i u polufinalu Olimpijskih igara u Riju, nadamo se da će naš tim ponovo biti uspešan, kao i tada. 

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke